Καλώς ήρθατε στη WFKS!!!Νέα: Γιατί το αεροβόλο είναι πρώτα απ' όλα διασκέδαση !!! Μάιος 29, 2020, 06:14:58 πμ
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε. *

Ευρωπαική Νομοθεσία περί Αεροβόλων.
Σελίδες: [1] 2   Κάτω
  Εκτύπωση  

  Ευρωπαική Νομοθεσία περί Αεροβόλων.
Αποστολέας Μήνυμα
Χάρης
Μέλος

Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 191


Άντε να δούμε....


« στις: Ιούνιος 17, 2011, 02:14:59 μμ »

Αγαπητοί συνάδελφοι,
μέσα από αυτό το άρθρο θα δούμε συνοπτικά το τι ισχύει(νομοθετικά)στις περισσότερες Ευρωπαικές χώρες.
Θα παρατηρήσετε οτι οι συνδυασμοί είναι πάρα πολλοί και σχεδόν σε καμία χώρα δεν υπάρχουν όλες οι ελευθερίες μαζί ,αλλά και σε καμία χώρα δεν υπάρχει η απόλυτη απαγορευσή.Με έναν πρόχειρο απολογισμό λοιπόν,διαπιστώνουμε,ότι,όπου το εκάστοτε κράτος προσφέρει κάτι,έρχεται να αφαιρέσει κάτι άλλο.
Με γνώμονα και κανόνα αυτά που ισχύουν στις άλλες χώρες διαπιστώνουμε ότι η Ελλάδα(εκτός από το απηρχαιωμένο νομικό καθεστώς)προσφέρει πολλά,αλλά αφαιρεί και πολλά.Στην ουσία είναι σαν να είμαστε στο μηδέν.
Θα αναρτήσω μία ψηφοφορία όπου το κάθε μέλος θα έχει την δυνατότητα να ψηφίσει μόνο μία φορά κα από μία επιλογή,έτσι για να δούμε την τάση του κόσμου.
Παρακαλώ πολύ μην ψηφίσετε όπως ψηφίζουμε στις κοινοβουλευτικές εκλογές!
Διαβάστε προσεκτικά πρώτα την λίστα μελετήστε την και προσπαθήστε να κάνετε τις συσχετίσεις των νόμων κάθε χώρας(π.χ. κάποια χώρα έχει περιορισμό στην δύναμη αλλά προσφέρει την δυνατότητα κυνηγιού,άλλη δεν έχει περιορισμό στην δύναμη,αλλά στο διαμέτρημα...πως συνάδουν όλα αυτά?).

Η παρούσα μελέτη και κατόπιν ψηφοφορία δεν έχει κανένα απολύτως νόημα,μιάς και ούτε πρόκειται να αλλάξει(έτσι όπως εγώ νομίζω τουλάχιστον),αλλά και αν αλλάξει κάτι μάλλον θα είναι προσαρμοσμένο σε κάποιον ήδη υπάρχοντα Ευρωπαικό νόμο.

Έτσι λοιπόν,μάλλον ακαδημαικό και εγκυκλοπαιδικό ενδιαφέρον υπάρχει παρά ουσιαστικό.Παρ'όλα αυτά όμως θα έχει ενδιαφέρον να δούεμ τι πιστεύετε εσείς οι ίδιοι σαν χρήστες.
(Σημ.:παρουσιάζω ενδεικτικά και τρίτες χώρες για μέτρο σύγκρισης,αλλά χωρίς να μας ενδιαφέρει άμεσα,διότι αν αλλάξει κάτι προφανώς θα εχουμε σαν πρότυπο κάτι πιό κοντινό σ'εμάς).

ΑΥΣΤΡΙΑ - Δεν υπάρχει περιορισμός στην δύναμη,αλλά στο διαμέτρημα(από 6,35 και πάνω χρειάζεται άδεια πυροβόλου).
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - Άδεια πυροβόλου απαιτείται για όλα τα αεροβόλα και όλες τις χρήσεις.
ΒΕΛΓΙΟ - Δεν υπάρχει περιορισμός στα τουφέκια,αλλά στα πιστόλια πάνω από 6ft/lbs.
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - Κανένας περιορισμός.
ΚΑΝΑΔΑΣ - Χωρίς άδεια ταχύτητα ανεξαρτήτως διαμετρηματός 500 fps.Από εκεί και πάνω απαιτείται άδεια.
ΚΥΠΡΟΣ - Δεν υπάρχει περιορισμός στην δύναμη αλλά στο διαμέτρημα.Επιτρέπεται μόνο το .177.Τα πιστόλια απαγορεύονται και το κυνήγι επιτρέπεται με την ίδια άδεια που απαιτείται για το λειόκαννο.
ΤΣΕΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΙΑ - Περιορισμός μέχρι 12ft/lbs.Από εκεί και πάνω απαιτείται άδεια πυροβόλου.
ΔΑΝΕΙΑ - Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει περιορισμός,αλλά σύντομα αυτό θα αλλάξει εξ'αιτίας αλλάγης του νόμου.
ΕΣΘΟΝΙΑ - Δεν υπάρχει όριο για το .177.Στα υπόλοιπα διαμετρηματα και δυνάμεις ανάλογα την επαρχία(σαν να λέμε νομός)απαιτείται άδεια.
ΦΙΛΑΝΔΙΑ - Πρός το παρόν δεν υπάρχει περιορισμός,αλλά φημολογείται ότι σύντομα αυτό θα αλλάξει.
ΓΑΛΛΙΑ - Περιορισμός στις 7.5ft/lbs(OXI joules,ft/lbs δεν είναι λάθος),δεν επιτρέπεται το κυνήγι.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - Περιορισμός στις 6ft/lbs,απο εκεί και πιό πάνω απαιτείται άδεια πυροβόλου.
ΕΛΛΑΔΑ - Τα ξέρετε Κλείσιμο ματιού
ΟΛΛΑΝΔΙΑ - Κανένας περιορισμός.
ΟΥΓΓΑΡΙΑ - Περιορισμός στις 6ft/lbs.Από εκεί και πάνω απαιτείται άδεια.
ΙΤΑΛΙΑ - Περισορισμός στις 6ft/lbs.Πάνω από εκεί απαιτείται άδεια και πρέπει να δηλωθεί στην Αστυνομία η χρήση για την οποία προορίζεται το όπλο.Δεν επιτρέπεται το κυνήγι.
ΛΕΤΟΝΙΑ - Περιορισμός στις 8,85ft/lbs,είναι και το όριο και δεν δίνεται άδεια για μεγαλυτερη δύναμη.
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ - Περιορισμός 6ft/lbs.Είναι και το τελικό όριο και δεν δίνεται άδεια για μεγαλύτερη δύναμη.Δεν επιτρέπεται το κυνήγι.
ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ - Απαιτείται άδεια για όλα και αγορά και κατοχή και χρήση.
ΜΑΛΤΑ - Απαιτείται άδεια για όλα και αγορά και κατοχή και χρηση.
ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ & EIRE - Αεροβόλα και CO2 αεροβόλα πάνω από 0,737ft/lbs(!!!!) απαιτούν άδεια πυροβόλου!!!
ΝΟΡΒΗΓΙΑ - Κανένας περιορισμός.
ΠΟΛΩΝΙΑ - Περιορισμός στις 12.5ft/lbs.Από εκεί και πάνω απλά δηλώνονται στην Αστυνομία.Δεν επιτρέπεται το κυνήγι.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - Περιορισμός ταχύτητας τόσο στο .177 όσο και στο .22 με μέγιστη 1181fps.Δεν επιτρέπεται το κυνήγι.
ΡΩΣΣΙΑ - Περιορισμός στις 6ft/lbs(Δεν είναι διασταυρωμένο).
ΣΛΟΒΑΚΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΙΑ - Περιορισμός στις 11ft/lbs.Πάνω από εκεί απαιτείται άδεια.
ΙΣΠΑΝΙΑ - Ασχέτως διαμετρήματος όριο στις 18ft/lbs.
ΣΟΥΗΔΙΑ - Περιορισμός στις 6ft/lbs(το ίδιο για τουφέκια και πιστόλια).Για ημιαυτόματα και αυτόματα αεροβόλα όριο στις 2,2ft/lbs.
ΤΟΥΡΚΙΑ - Κανένας περιορισμός.
ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ - Περιοσρισμός στις 12ft/lbs και πιστόλια στις 6ft/lbs.Απο εκεί και πάνω απαιτείται άδεια πυροβόλου.


Όπως θα διαπιστώνετε,για να απολαμβάνουν κάποιες ελευθερίες συμβιβάζονται κάπου αλλού.Η γενική ρότα εννοείται ότι είναι η σχετική "αστυνόμευση" και έλεγχος.Να τονισθεί εδώ ότι χώρες οι οποίες έχουν χρόνια παράδοσης στην χρήση όπλων γενικότερα,έχουν περιορισμούς είτε στην δύναμη,είτε στο διαμέτρημα,είτε στην χρήση.Αυτές οι χώρες όμως παρουσιάζουν έναν πλουραλισμό στα αγωνίσματα τα οποία εξασκούνται,με πολλές συμμετοχές σε πρωταθλήματα και διακρίσεις.
Από την άλλη έχουμε χώρες που δεν έχουν κανέναν περιορισμό(ή τουλάχιστον πολύ μικρούς) αλλά δεν έχουν να επιδείξουν τίποτα όσον αφορά τον αεροβολισμό(π.χ. Τουρκία-Ελλάδα κ.α.)

(Σημ.:Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα εμφανίζονται μετά την ψήφο για να μην σας προιδεάζουν).

Καταγράφηκε

Πρός τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός?Απορία
Χάρης
Μέλος

Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 191


Άντε να δούμε....


« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 18, 2011, 03:43:19 μμ »

Θεσμικά,νομικά,οικονομικά ανήκουμε στην Ευρώπη.Θα έχετε πιστεύω ακουστά τον όρο "Κοινοτική οδηγία".Αφορά από το τι τρώμε μέχρι πόσα καυσαέρια πρέπει να εκπέμπει το αυτοκινητό μας.
Τώρα εσείς αν νιώθετε ότι δεν ανήκετε στην Ευρώπη αυτό είναι δική σας οικονομικοπολιτική αναζήτηση.
Όπως θα παρατηρείτε από την λίστα που έχω αναρτήσει(γιατί πιστεύω ότι, δεν την διαβάσατε καν?) θα δείτε ότι το καθεστώς δεν είναι ένα αλλά υπάρχουν διάφορα μοντέλα τα οποία προφανώς σχετίζονται με διάφορες κοινωνικές,πολιτικές και οικονομικές παραμέτρους των εκάστοτε χωρών.
Σ'αυτό το φόρουμ στο οποίο συμμετέχετε δεν υπάρχουν σκοτεινά σημεία και μεταμφιεσμένα.Εξ'αλλου νομίζω ότι η παρούσα ψηφοφορία παρουσιάζεται με πλήρη διαφάνεια και σαφήνεια.
Το ότι εγώ υποστηρίζω τους όποιους περιορισμούς(μέσα από τους οποίους όμως θα προκύψουν και ελευθερίες)δεν είναι κρυφό ούτε και μεταμφιεσμένο.
Οι αρμόδιοι(ΣΚ.Ο.Ε.,εγκληματολογικό,ΓΑΔΑ παρουσία εισαγγελέα) πέρσι είχαν δοκιμάσει στο Πεδίο Βολής στο Χαιδάρι διάφορα αεροβόλα και τα είχαν χρονογραφήσει.Δεν περίμεναν το παρόν φόρουμ να τους ανοίξει τα μάτια.
Η γνώμη σας είναι δεκτή παρ'όλα αυτά και προβάλλεται.
Αν δεν επιθυμείται τους περιορισμούς μπορείτε να ψηφίσετε την σχετική επιλογή που υπάρχει ανάμεσα στις υπόλοιπες.
Θα ήταν πιό έξυπνο λοιπόν να στηρίξετε την επιλογή σας ψηφίζοντας την παρά όχι.Επίσης εγώ στην θέση σας θα παρότρεινα τα υπόλοιπα μέλη με επιχειρήματα να στηρίξουν και εκείνα με την ψήφο τους την πεποιθησή μου και όχι απλά να απέχουν από την ψηφοφορία.

Η γνώμη μου είναι ότι αν τα αεροβόλα αρχίσουν να δηλώνται,το κράτος θα έχει μία τάξη μεγέθους για τους ιδιοκτήτες/χρήστες αεροβόλων.Επίσημα θα υπάρχουμε πλέον και επίσημα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε τα όποια διάφορα δικαιώματα μαςω(όπως η κοινότητα των κυνηγών).Για το τι περιορισμοί θα προκύψουν,αυτό δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω(θα είναι σαν το EIRE αναιμικά ή σαν την Ισπανία?Άγνωστο σε μένα).

Πάντως πιστεύω ότι με γνώμονα το "ότι να'ναί" δεν νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά.
Καταγράφηκε

Πρός τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός?Απορία
Gunner
Μέλος

Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 111« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 18, 2011, 05:34:45 μμ »

Αν δεν κανω λαθος τα αεροβολα μεχρι πριν λιγα χρονια τα δηλωναν.Δηλαδη το καταστημα που το αγοραζες συμπληρωνε ενα δελτιο λιανικης πωλησεως αεροβολου οπλου,με τα στοιχει του αγοραστη και τα στοιχεια του οπλου,το οποιο ειτε αντιγραφο αυτου πηγαινε στην αστυνομια,ειτε παρεμενε στο καταστημα για μελλοντικο ελεγχο..(αυτο δεν το γνωριζω ακριβως).Τωρα παιρνεις απλα μια αποδειξη ταμειακης,που μπορει (τραβηγμενο μεν)να σε βαλει σε μπελαδες εαν σου κανυν ελεγχο..
Καταγράφηκε

Fire your guns wisely..
iraklis2010
Μέλος

Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 200« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 18, 2011, 05:46:34 μμ »

H ψηφοφορια αυτη δεν θα επρεπε να υπαρχει καν δεν μας αφορα το τι γινεται στην ευρωπη γιατι εκει ισχυει αλλο καθεστως για το αεροβολο Η δημοσιευση του θεματος αυτου κρυβει πολλα σκοτεινα σημεια οπως του να μπει οριο στις δυναμεις να ανοιξουμε τα ματια των εμπλεκομενων να ψαχτουν λιγο παραπανω να μπουν περισσοτεροι περιορισμοι ανουσιοι χωρις να εχουμε να επωφεληθουμε τιποτα ΑΡΝΟΥΜΑΙ να ψηφισω και σας παροτρυνω να κανετε το ιδιο Κλείσιμο ματιού
Και ομως  Μανθο κανουμε συνεχεια αναφορες για την Ευρωπη και λεμε στην Ευρωπη αυτο στην Ευρωπη εκεινο στην Ευρωπη το αλλο γιατι οντως ισχειουν αλλα καθεστωτα, γιατι να μην μας ενδιαφερει και τι γινεται με τα αεροβολα,γιατι μια ζωη να ειμασται πισω.
Μανθο αν καποιος ασχετος σε δει με την διοπτρα στο αεροβολο χωρις να ξερει θα βαλει στο μυαλο του διαφορα, αν ομως τον παρεις και του δειξεις  τι και πως και καταλαβει πιστευω να αλαξει τροπο σκεψεως.
Ετσι πιστευω οτι αν δειξουμε στους ασχετους ''εμπλεκομενους'' το τι γινεται με τον αεροβολισμο και το ποσο πολοι ειμασται με οτι κερδος συνεπαγεται για το κρατος να το δουνε με αλλο ματι και ισως ψαχτουν λιγο παραπανω.
Αυτο ειναι το πιστευω μου, αν κανω λαθος θα το δειξει η πορεια.Υ.Γ.Το αν πρεπει να ψιφησουμε μεγαλα παιδια ειμασται ας αποφασισουμε μονοι μας
Φιλικα Ηρακλης.
Καταγράφηκε

****Κακαλι μαλια****
HW 90  5,5 LAZAGLIDE  WALNUT BY HERCULES
HW 97K  4,5  CUSTOM DRAGON
DIANA 34 4,5  FULL CUSTOM--- BY  DIANA 350 MAGNUM--- WALNUT BY HERCULES
Gunner
Μέλος

Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 111« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 18, 2011, 05:53:35 μμ »

Προς το παρον και εγω  παιδια δεν θα ψηφισω γιατι δεν με καλυπτει ιδιαιτερα το παραπανω ερωτηματολογιο.Για παραδειγμα μου αρεσει η νομοθεσια της Αυστριας που δεν διευκρινιζεται αν επιτρεπεται το κυνηγι(προφανως οχι).Ενα ειναι σιγουρο.Και τα αεροβολα ειναι ΟΠΛΑ και μαλιστα ραβδωτα,και θα επρεπε να δηλωνονται.
Καταγράφηκε

Fire your guns wisely..
mangusta
Μέλος

Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 17« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 18, 2011, 11:31:22 μμ »

Πραγματικά είναι απορίας άξιο,πως ένα κράτος μπορεί να λειτουργεί χωρίς νόμους και κανόνες.
Ειδικά σε ένα τόσο σοβαρό και νευραλιηκό τομέα όπως αυτός των περί όπλων.
Ασυδοσία και ελευθεριότητες-όχι ελευθερίες-όπου ο καθένας δύναται να κάνει ότι θέλει χωρίς κανέναν έλεγχο.
Εκ πείρας σας μεταφέρω τις εμπειρίες μου-υπήρξα αστυνομικός για πολλά συναπτά έτη-και δεν υπάρχει πιό όμορφο συναίσθημα απο αυτό όπου σε τυπικούς ελέγχους πολίτες οι οποίοι οπλοφορούσαν να σου δηλώνουν σκοπευτές και να έχουν όλα τα απαραίτητα χαρτιά μαζί σου και να τηρούν στο έπακρο όλους τους νόμους περί όπλων.Αλλά να τους γνωρίζουν και πολύ καλά,περισσότερο και από πολλούς συναδέλφους.
Αισθανόμασθαν και οι ίδιοι ασφαλείς όταν συναντούσαμε τέτοιες περιπτώσεις και διατελούσαμε το λειτουργημά μας πιό άνετα και με καλή διάθεση.

Γνωρίζω πολύ καλά την λαική ρήση Ο λύκος τρώει από τα μετρημένα.Προτιμώ να έχω μετρημένα όπλα και ας μου "φάει" ο λύκος κάποια από αυτά,παρά να μην γνωρίζω τι και πώς.
Εν κατακλείδι λοιπόν επικροτώ της απόψεως της νομοθετικής προσεγγισης των αεροβόλων όπλων και ακόμα και ενός  σχετικού περιορισμού δύναμης ο οποίος όμως να επιτρέπει την εξάσκηση των πλείστων αγωνισμάτων που μπορεί να καλλιεργηθούν στο μέλλον μ'αυτά ή ήδη εξασκούνται.
Με εκτίμηση Βασίλειος Λέμης.
Καταγράφηκε
Χάρης
Μέλος

Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 191


Άντε να δούμε....


« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 19, 2011, 12:18:20 μμ »

Όσον αφορά το "κουτό" σύ είπας.Εγώ αναφερόμουν στο ότι πιστεύω ότι δεν την διάβασες,για τον απλό λόγο ότι κάπου γράφεις ότι υπάρχει άλλο καθεστώς στην Ευρώπη κάτι που είναι λάθος και μιάς και προκύπτει με το γεγονός ότι κάθε χώρα έχει διαφορετικό καθεστώς.Αν διάβαζες προσεκτικότερα την λίστα (αφού λές ότι την διάβασες)προκύπτει από μόνο του.Το θέμα λοιπόν ήταν,όπως το αναλύω εγώ,προσεκτικής ανάγνωσης και όχι αντίληψης.
Όσο για το τι έχουμε πεί μεταξύ μας,δεν βοηθάει καθόλου τα υπόλοιπα μέλη μιάς και δεν ξέρουν τι έχουμε πεί μεταξύ μας.
Στο μεταξύ,επιχειρήματα δεν παραθέτεις έτσι ώστε και να μας πείσεις για την θέση σου,αλλά και για να αντιπαραθετείς στα δικά μου.
Βέβαια όταν η προσεγγισή σου είναι "ότι να'ναί όλα-ελεύθερα",υποθέτω ότι παρόμοια θα είναι και τα επιχειρηματά σου.
Καταγράφηκε

Πρός τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός?Απορία
Χάρης
Μέλος

Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 191


Άντε να δούμε....


« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 19, 2011, 09:20:10 μμ »

Τα φόρουμ αξιωματικά είναι χώροι όπου οι άνθρωποι ανταλλάσουν απόψεις.Τις απόψεις δε,τις ανταλλάσουν με σκοπό να τις μοιρασθούν.
Το ότι εγώ και εσύ έχουμε διάφορες απόψεις δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποιος με τον οποίο να συμφωνείς.Οπότε λέγοντας:"Δεν θα επεκταθώ περισσότερο..." αυτομάτως σνομπάρεις αυτόν ο οποίος σε διάβαζε μέχρι τώρα.
Αν θες να εδραιώσεις την γνώμη σου και να έχεις και "συμμάχους" πρέπει να επιχειρηματολογήσεις και να πείσεις τους υπολοίπους.
Εμένα τουλάχιστον με ενδιαφέρει να προβάλλω την άποψή μου και να πείσω όσους πιό πολλούς μπορώ και αντίστοιχα οι υπόλοιποι να πείσουν τους άλλους.
Κλείνοντας,πιστευω ότι δεν έπεισες κανέναν και αφήσες πολλούς με ερωτηματικά για το τι τελικά πρεσβεύεις.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 19, 2011, 09:48:58 μμ από AIG » Καταγράφηκε

Πρός τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός?Απορία
asrael
WFKS®
Διαχειριστής
Μέλος

Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 3107


Ο asrael αυτοπροσώπως!!!


« Απάντηση #8 στις: Ιούνιος 19, 2011, 09:46:03 μμ »

Επίσης να υπένθυμίσω ότι και η συμετοχή στο φόρουμ είναι προαιρετική.

Και εν προκειμένου να προκαλέσουμε flame μπορούμε απλά ή να μη συμετέχουμε ή να κρατήσουμε την οργή μέσα μας και να συντάξουμε μια πιο ψύχραιμη τοποθέτηση.

Καταγράφηκε

Ο καλύτερος δάσκαλος είναι αυτός που σου δείχνει που να κοιτάξεις αλλά ποτέ δεν σου λέει τι να δείς ....
asrael
WFKS®
Διαχειριστής
Μέλος

Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 3107


Ο asrael αυτοπροσώπως!!!


« Απάντηση #9 στις: Ιούνιος 19, 2011, 10:19:36 μμ »

Συγνώμη που θα παρέμβω ξανά Μάνθο μετά το πόστ μου για το περι προαιρετικής συμετοχής.

Αν και κανονικά ο Χάρης αρμόζει να απαντήσει στα υπόλοιπα για αυτο και δεν παρεμβαίνω εκεί, αλλά σχετικα'με το νομικό πλαίσιο που υπάρχει τώρα για τα αεροβόλα τί έχουμε;

Οχι τι θέλουμε να έχουμε αλλα τι προβλέπει ο νόμος; Πέρα από το δεκάμετρο και τον κινούμενο στόχο τίποτα άλλο.

Οπότε πόσο πιο στενά να γίνουν τα πράγματα Μάνθο;

Καταγράφηκε

Ο καλύτερος δάσκαλος είναι αυτός που σου δείχνει που να κοιτάξεις αλλά ποτέ δεν σου λέει τι να δείς ....
asrael
WFKS®
Διαχειριστής
Μέλος

Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 3107


Ο asrael αυτοπροσώπως!!!


« Απάντηση #10 στις: Ιούνιος 19, 2011, 10:32:35 μμ »

Να σου πώ δεν θα με ενοχλούσε αυτό αν μπορούσα να το χρησημοποιώ ελεύθερα όπως στις χώρες που έγκειται ο περιορισμός.

Κι αν μπορούσα να έχω για παραπάνω δύναμη ένα σχετικό παράβολο και μια άδεια εφ όσων ήθελα την παραπάνω δύναμη πάλι δεν θα με πείραζε να το πλήρωνα.

Ξέρω πως τώρα μπορείς να έχεις ότι όπλο θέλεις ( αεροβόλο πάντα ) αρκεί να είναι με ανοικτά σκοπευτικά και μόνο για χρήση σε σκοπευτήριο. Ξέρεις πολλά σκοπευτήρια να μπορείς να πάς με 60 και 80 ποδόλιβρα και να μπορείς να ρίξεις πέρα απ το Σχιστό;

Ξέρω πως το λές αυτό φίλε μου, κι απλά ανταλλαγή απόψεων κάνουμε. Ας έχουμε ελεύθερα καιτα 12 λιβρα κατ εμέ κι ας πληρώνουμε την έξτρα άδεια.
Καταγράφηκε

Ο καλύτερος δάσκαλος είναι αυτός που σου δείχνει που να κοιτάξεις αλλά ποτέ δεν σου λέει τι να δείς ....
Χάρης
Μέλος

Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 191


Άντε να δούμε....


« Απάντηση #11 στις: Ιούνιος 19, 2011, 10:33:38 μμ »

Ο καθένας διατηρεί την άποψή του.
Περί κρεμασμάτων και σχοινιών τα αφήνω για το φόρουμ της Αγκάθα Κρίστι.
Περί μυστικισμών σου προτείνω να διαβάσεις το "Εκκρεμές του Φουκώ" του Ουμπέρτο Έκο (Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα).
Περί δειγμάτων γραφής σε παραπέμπω εδώ: http://www.peri-grafis.com/ergo.php?id=1116
Περί ΛΑΚΕΔΑΙΜΌΝΕΙΩΝ υπάρχει αντίστοιχο θέμα στο φόρουμ όπου μπορείς να κάνεις την ερωτησή σου.

Αααα για τα νεύρα προτείνω βαλεριάνα δύο φορές την ημέρα...
Καταγράφηκε

Πρός τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός?Απορία
MASTORAS
Μέλος

Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 28


« Απάντηση #12 στις: Ιούνιος 19, 2011, 10:36:42 μμ »

Να σου πώ δεν θα με ενοχλούσε αυτό αν μπορούσα να το χρησημοποιώ ελεύθερα όπως στις χώρες που έγκειται ο περιορισμός.

Κι αν μπορούσα να έχω για παραπάνω δύναμη ένα σχετικό παράβολο και μια άδεια εφ όσων ήθελα την παραπάνω δύναμη πάλι δεν θα με πείραζε να το πλήρωνα.

Ξέρω πως τώρα μπορείς να έχεις ότι όπλο θέλεις ( αεροβόλο πάντα ) αρκεί να είναι με ανοικτά σκοπευτικά και μόνο για χρήση σε σκοπευτήριο. Ξέρεις πολλά σκοπευτήρια να μπορείς να πάς με 60 και 80 ποδόλιβρα και να μπορείς να ρίξεις πέρα απ το Σχιστό;

Ξέρω πως το λές αυτό φίλε μου, κι απλά ανταλλαγή απόψεων κάνουμε. Ας έχουμε ελεύθερα καιτα 12 λιβρα κατ εμέ κι ας πληρώνουμε την έξτρα άδεια.

Οι απόψεις είναι δικαίωμα του καθ'ενός, αλλά όταν ξεκινάς με περιορισμό σε συτό που <<θα>> απαιτήσεις έχει ήδη χάσει τα μισά απο αυτά που <<θα>> κέρδιζες.
Καταγράφηκε
asrael
WFKS®
Διαχειριστής
Μέλος

Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 3107


Ο asrael αυτοπροσώπως!!!


« Απάντηση #13 στις: Ιούνιος 19, 2011, 10:41:23 μμ »

Δεν ξεκινάς με περιορισμό φίλε μου, απλά ανάμεσα σε ένα θολό τοπίο που ο καθένας ερμηνεύει το νόμο όπως αυτός θέλει εγώ θα προτιμούσα ένα ξεκάθαρο καθεστώς.

Απλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα ξεκάθαρο από όσο ξέρω.
Καταγράφηκε

Ο καλύτερος δάσκαλος είναι αυτός που σου δείχνει που να κοιτάξεις αλλά ποτέ δεν σου λέει τι να δείς ....
Χάρης
Μέλος

Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 191


Άντε να δούμε....


« Απάντηση #14 στις: Ιούνιος 19, 2011, 10:49:47 μμ »

Το φόρουμ είναι δημόσιο και όχι για να πραγματευόμαστε τα προσωπικά μας.
Το λιγότερο που μπορούσα να κάνω ήταν χιούμορ.
Δεν αφορούν κανέναν τα προσωπικά μας,και τα θέματα που μπορεί να αφορούν τους πολλούς είναι ελεύθεροι να τα διατυπώσουν.
Αν θέλεις κάλεσε με στο 211 7107938.
Καταγράφηκε

Πρός τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός?Απορία

Σελίδες: [1] 2   Πάνω
  Εκτύπωση  
 

Μεταπήδηση σε: