Καλώς ήρθατε στη WFKS!!!Νέα: Γιατί το αεροβόλο είναι πρώτα απ' όλα διασκέδαση !!! Ιούλιος 11, 2020, 10:35:09 μμ
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε. *

Και φυσάει ένας αέρας...στην ζωή μου
Σελίδες: [1]   Κάτω
  Εκτύπωση  

  Και φυσάει ένας αέρας...στην ζωή μου
Αποστολέας Μήνυμα
Gambler
Μέλος

Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 217


« στις: Οκτώβριος 05, 2012, 03:52:19 πμ »

Φυσάει βοριάς  απ΄ τον νοτιά,  φυσάει ο μπάτης,  φυσάει κόντρα, ούριος, πλάγιος, φυσάει γενικώς ε και;………

Σαν γενικό μπούσουλα παραθέτω την   συνήθη συμπεριφορά ενός βλήματος αεροβόλου η πυροβόλου  σε πλάγιο άνεμο. Όταν φυσάει από τα αριστερά προς τα δεξιά και η κάνη  (οι ραβδώσεις συνήθως είναι δεξιόστροφες τόσο στα αεροβόλα όσο και στα πυροβόλα) ) είναι δεξιόστροφη, το βλήμα θα πάει δεξιά και κάτω. Όταν φυσάει από τα δεξιά προς τα αριστερά και η κάνη είναι δεξιόστροφη, τότε το βλήμα θα πάει αριστερά και επάνω.
 Η μετατόπιση του βέκτορα  (κινούμενο μέσο)  προς τα επάνω στην (δεύτερη περίπτωση)  είναι  πάντα μικρότερη από την μετατόπιση του προς τα κάτω (στην πρώτη περίπτωση). Ακόμη και με ταχύτητα ανέμου γύρω στα 5-7 χιλιόμετρα την ώρα  έχουμε εκτροπή από την τροχιά, μάλιστα όσο ανεβαίνει η ταχύτητα του ανέμου, μεγαλώνει δυσανάλογα και η σχέση  του πόσο πάνω θα πάει το βλήμα με το πόσο κάτω θα πάει το βλήμα, όσον αφορά στην οριζόντια εκτροπή.
 Λόγω βαρύτητας έχουμε πάντα μεγαλύτερη  εκτροπή  προς τα κάτω από ότι προς τα επάνω. Μετωπικοί άνεμοι  αλλά και  άνεμοι οι οποίοι επεμβαίνουν στο πίσω μέρος του βλήματος  (ούριοι) επηρεάζουν πολύ λιγότερο την τροχιά του βλήματος από ότι οι πλάγιοι άνεμοι.  Οι πλάγιοι άνεμοι θεωρούνται σχεδόν πάντα οριζόντιοι άνεμοι. (αν και δεν είναι πάντα απόλυτα οριζόντιοι) Υπάρχουν βέβαια και οι κάθετοι άνεμοι οι οποίοι εμφανίζονται σε περιοχές με λόφους η υψώματα  (της τάξης τουλάχιστον των 10-15 μέτρων Η περιοχή του Σχιστού ας πούμε, είναι πολύ ιδιαίτερη στον τομέα αυτό…… καινοτομεί. Η τελευταία φορά που την επισκέφθηκα  ( την περασμένη Κυριακή) στάθηκε και η αφορμή για να γράψω αυτό το άρθρο. Πέντε μέτρα μπροστά από τον πάγκο ξεκινάει το τοιχίο  όπου γίνεται το trap και το  skeet. Μετά από 20 μέτρα που τελειώνει το τοιχίο, ξεκινάει αριστερά μας άλλο τοιχίο  από λαμαρίνες  το οποίο φτάνει στα  50 μέτρα. Κάποιες φορές λοιπόν παρατηρούσα αφύσικη συμπεριφορά  (βλήμα και στόχος)  στην τροχιά του βλήματος.  Με τον καπνό από το τσιγάρο μπορείς πολύ εύκολα αλλά και με ακρίβεια να καταλάβεις την φορά του ανέμου, αρκεί να κρατήσεις ένα αναμμένο τσιγάρο κάθετα. Και ναι μεν η εναλλαγή των τοιχίων  από την δεξιά στην αριστερή  μεριά είναι από μόνη της μία ιδιαιτερότητα, π.χ όταν φυσάει από αριστερά προς τα δεξιά παρατήρησα μεγαλύτερη  οριζόντια εκτροπή από ότι όταν φυσάει από τα δεξιά προς τα αριστερά, επειδή ο άνεμος στην πρώτη περίπτωση επεμβαίνει καθ’  όλη την διαδρομή του βλήματος,  όταν κατεβαίνει όμως αέρας από το ύψωμα γίνονται τρελά πράγματα.  Όταν πάλι φυσάει δυνατά, χτυπώντας ο αέρας στα τοιχία,  δημιουργεί δίνες-στροβιλισμούς οι οποίοι επεμβαίνουν  σε  πολύ μεγάλο βαθμό στην συμπεριφορά ένός βλήματος αεροβόλου. Μιλάμε για  7-21 grains μάζα συνήθως και ταχύτητες από 180 μέχρι και 300 μέτρα το δευτερόλεπτο, όταν η μάζα ενός βλήματος πυροβόλου όπλου είναι της τάξης  των  61 – 185  grains  συνήθως και ο ταχύτητες κυμαίνονται στα 600-700 και βάλε μέτρα το δευτερόλεπτο. Κάθε φορά όπου ο άνεμος συναντάει ένα ύψωμα δημιουργούνται ταυτόχρονα τόσο ανοδικά όσο και καθοδικά  ρεύματα.  Όταν φυσάει από την μεριά του στόχου προς την μεριά του σκοπευτή ( ο μετωπικός άνεμος επιβραδύνει την βολίδα)  η βαρύτητα επεμβαίνει περισσότερη ώρα  από όσο θα επενέβαινε  εάν δεν φυσούσε. Έτσι η βολίδα παρουσιάζει μεγαλύτερη πτώση. Όταν φυσάει από την μεριά του σκοπευτή προς την μεριά του στόχου, η βαρύτητα επεμβαίνει λιγότερο ( ο ούριος άνεμος συνεπικουρεί στην μικρότερη απώλεια ταχύτητας)  και  η βολίδα παρουσιάζει μικρότερη πτώση. Γενικά πάντως,  τόσο οι ούριοι  όσο και οι μετωπικοί άνεμοι ακόμη και οι δυνατοί, δημιουργούν πολύ μικρότερες εκτροπές στην πορεία ενός βέκτορα  από ότι αν δεν φυσούσε και σίγουρα σε σχέση με  πλάγιους ανέμους της ίδιας έντασης.
Ένας ανοδικός άνεμος θα στείλει την βολίδα επάνω και αριστερά, ενώ ένας καθοδικός άνεμος θα την στείλει κάτω και δεξιά.
Το καλό με τους καθοδικούς η ανοδικούς ανέμους, είναι το  ότι δεν φτάνουν σε ένταση τους πλάγιους, επεμβαίνουν όμως το ίδιο με αυτούς, στην τροχιά του βέκτορα.
Κάθε βέκτορας ο οποίος περιστρέφεται, πάντα μετακινείται  υπό γωνία 90 μοιρών σε σχέση με την ευθεία που εφαρμόζεται οποιαδήποτε εξωτερική δύναμη. Επίσης κάθε βέκτορας ο οποίος σταθεροποιείται μέσω περιστροφής,  τείνει να ακολουθήσει την διεύθυνση οποιουδήποτε ανέμου κάθετου στη  τροχιά του βέκτορα.   Γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο έχουμε την  συμπεριφορά αυτή σε σχέση πάντα με δεδομένο  άνεμο.
Σε συνδυασμό ανέμων όπου φυσάει ταυτόχρονα πλάγιος  αλλά και μετωπικός η ούριος άνεμος ,έχουμε σε πλάγιο άνεμο από αριστερά προς τα δεξιά σε συνδυασμό με μετωπικό, ελάχιστα πιο κάτω  σημείο προσγείωσης του βλήματος στον στόχο (P.O.I) (δεν λαμβάνεται σοβαρά υπ’ όψιν σε αποστάσεις μέχρι 50 μέτρα) από ότι αν είχαμε μόνο πλάγιο άνεμο και με ούριο άνεμο ελάχιστα πιο πάνω.
Σε πλάγιο άνεμο από δεξιά προς τα αριστερά έχουμε με μετωπικό άνεμο Point of Impact ελάχιστα πιο χαμηλά  από ότι αν είχαμε μόνο με πλάγιο άνεμο και με ούριο ελάχιστα πιο ψηλά. Μόνο αν ο μετωπικός η ο ούριος είναι πολύ ισχυροί, έχουμε πάντα σε συνδυασμό με πλάγιο άνεμο,  δυσκολία στην  εκτίμηση του P.O.I
 Τώρα αν συμβεί να έχουμε πλάγιο και ανοδικό η καθοδικό  άνεμο ταυτόχρονα, κλάψ’ τα Χαράλαμπε…….
Παράδειγμα  κάποτε στο Σχιστό με μηδενισμένη διόπτρα στα 25 μέτρα, στα 40 μέτρα δύο mildot κάτω και P.O.I  2 εκατοστά δεξιά , ενώ στα  50 μόνο 2.5  mildot κάτω και  P.O.I  1-2 εκατοστά πιο αριστερά,  με επανειλημμένες βολές τόσο στα 40 όσο και στα 50 μέτρα..
Εν κατακλείδι, ακόμη και οι ασθενέστεροι άνεμοι επηρεάζουν την βολίδα του αεροβόλου ιδιαίτερα σε χαμηλές ταχύτητες (600-700 f.p.s)  και μικρές μάζες  (7-10grain).
Καταγράφηκε

Ύες βορβόρω ήδονται μάλλον ή καθαρώ ύδατι.
Lionheart
WFKS®
Executive
Μέλος

Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 6905


"ΣΤΡΑΤΟΝΟΜΟΣ"


« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 05, 2012, 09:08:34 πμ »

Μπραβο Σωτηρη, ωραιο αρθρο. Δηλαδη με αλλα λογια θελουμε βαρια σφαιρακια+ μεγαλες ταχυτητες= Ποδ/ρα Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε

There are two kind of shooters, those who belong to WFKS and all the rest...................

Πάντα ἰσχύω ἐν τῷ ἐνδυναμοῦντί με Χριστῷ.
Christopher
Μέλος

Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 17940« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 05, 2012, 02:16:11 μμ »

Μπραβο Σωτηρη, ωραιο αρθρο. Δηλαδη με αλλα λογια θελουμε βαρια σφαιρακια+ μεγαλες ταχυτητες= Ποδ/ρα Κλείσιμο ματιού

Με αλλα λογια,μονο στην ημεριδα τις WFKS μπορεις να παιξεις Κλείσιμο ματιού Μεγάλο χαμόγελο.
Αλλου τον πουλο(λογο ποδολουτρον)
Καταγράφηκε

STEYR CHALLENGE FT 4.5
SIGHTRON 36X42 BRD. ΜΕ ΑΔΕΙΑ.

ΑΑ HFT 500 SIGHTON 36X42 BRD.
Tx 200 hc 5.5
Hw 95 4.5
Hw 97 4.5
Hw 30s 4.5
Diana 75 4.5
Elgamo 300 4.5
Hw 100 fsb 5.5
Air Wolf Mvt 5.5
blackxx
Μέλος

Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 400« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 05, 2012, 02:33:49 μμ »

Και φυσάει ένας αγέρας στη ζωή μου,
παγωμένος και μου παίρνει την ψυχή μου!
Κι έρχονται συννεφιασμένα, τα χαράματα, κοίτα πράματα!»

(Δήμητρα Γαλάνη)
Καταγράφηκε
Christopher
Μέλος

Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 17940« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 05, 2012, 02:45:11 μμ »

ΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΝΟ.
Στο ιδιωτικο μου κλειστο σκοπευτηριο,μηδενιζω στα 25 μετρα και ειμαι για παγκοσμιο. Άνεση.
Παω στο Σχιστο,και περνω τον Γκιονη. Γλώσσα Γλώσσα.
Καταγράφηκε

STEYR CHALLENGE FT 4.5
SIGHTRON 36X42 BRD. ΜΕ ΑΔΕΙΑ.

ΑΑ HFT 500 SIGHTON 36X42 BRD.
Tx 200 hc 5.5
Hw 95 4.5
Hw 97 4.5
Hw 30s 4.5
Diana 75 4.5
Elgamo 300 4.5
Hw 100 fsb 5.5
Air Wolf Mvt 5.5
tieton
Μέλος

Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 459« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 05, 2012, 02:53:20 μμ »

Kατι παιζεται και με το λεγομενο magnus effect που αφορα τον ανεμο και τη ταχυτητα της βολιδας!Κατι εχω ακουσει δεν το πολυκαταλαβα
για ναμαι ειλικρινης!Οποιος γνωριζει κατι μπορει να το καταθεσει!!
Καταγράφηκε
asrael
WFKS®
Διαχειριστής
Μέλος

Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 3107


Ο asrael αυτοπροσώπως!!!


« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 06, 2012, 10:02:33 μμ »

Kατι παιζεται και με το λεγομενο magnus effect που αφορα τον ανεμο και τη ταχυτητα της βολιδας!Κατι εχω ακουσει δεν το πολυκαταλαβα
για ναμαι ειλικρινης!Οποιος γνωριζει κατι μπορει να το καταθεσει!!

Το mangus effect είναι η δύναμη ανύψωσης που έχει η βολίδα απο την περιστροφή της και που εθύνεται για την καμπύλη της τροχιάς που υπάρχει πάντα μια ανύψωση απο την έξοδο της βολίδας από την κορώνα ..... η βολίδα ξεκινάει στο ιδιο ύψος με την κορώνα .... κερδίζει ύψος .... μέχρι ένα σημείο κι απο κεί και μετά ... πέφτει μέχρι που συναντάει το έδαφος.

Στις βολίδες χωρίς φούστα πρακτικά αυτό το φαινόμενο ανοίγε μια δίοδο ας το πούμε έτσι στον αέρα και επιρρεάζεται λιγότερο απο τον πλάγιο αέρα η βολή. Στις βολές όμως με φούστα τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά ...... έχω δεί κατα καιρούς την πτήση της βολίδας σε αργή κίνηση και η φούστα να στροβιλίζεται σε βαθμό που απορεί κανείς πως γίνεται να βρεί ακριβώς το στόχο που έχει ο σκοπευτής βαλθεί να προσβάλει. Ετσι όταν στο δρομολόγιο της βολίδας βρεθεί ένα ρεύμα αέρα πλάγιο ναι μέν υπάρχει αυτό το φαινόμενο αλλά είναι αμελητέα η επίδραση που ασκεί για να μην επιρρεαστεί η βολίδα σε σχέση με την προσβολή του ελαφρύτερου μέρους της βολίδας από τον αέρα κατα συνέπεια τον "εκτροχιασμό" της.

Τώρα στο σκοπευτήριο του Σχιστού συμβαίνει το εξής παράδοξο .... να φυσάει ταυτόχρονα απο δύο και παραπάνω κατευθύνσεις ( δεν έξετάζω τους λόγους γιατί θα το ξημερώσουμε ) οπότε εκεί λογικό είναι όταν έχει άπνοια να περνάμε καλά και όταν δεν έχει .... μόνο τα βαριά διαμετρήματα να περνάνε καλά.

Ενα άλλο φαινόμενο που αξίζει να κουβεντίαζουμε είναι το λεγόμενο ώς Coriolis Effect όπου η περιστροφή της γής επιρρεάζει τη βολή μας αν η βολίδα ταξιδεύει για κάμποση ώρα ( 1-2 δευτερόλεπτα αρκούν ) και σε μάς που παίζουμε και σε αποστάσεις μεγαλούτσικες έχει επίδραση
Καταγράφηκε

Ο καλύτερος δάσκαλος είναι αυτός που σου δείχνει που να κοιτάξεις αλλά ποτέ δεν σου λέει τι να δείς ....
gatos
WFKS®
Αρχικαψοπόστης® Συντονιστής
Μέλος

Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 20068« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 07, 2020, 10:24:08 πμ »


Σαν γενικό μπούσουλα παραθέτω την   συνήθη συμπεριφορά ενός βλήματος αεροβόλου η πυροβόλου  σε πλάγιο άνεμο. Όταν φυσάει από τα αριστερά προς τα δεξιά και η κάνη  (οι ραβδώσεις συνήθως είναι δεξιόστροφες τόσο στα αεροβόλα όσο και στα πυροβόλα) ) είναι δεξιόστροφη, το βλήμα θα πάει δεξιά και κάτω. Όταν φυσάει από τα δεξιά προς τα αριστερά και η κάνη είναι δεξιόστροφη, τότε το βλήμα θα πάει αριστερά και επάνω.Και όμως φαίνεται ότι τα πράγματα είναι ανάποδα... Είναι...;  Τι λέτε...;   Αναποφασιστικότητα

« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 07, 2020, 10:34:02 πμ από gatos » Καταγράφηκε

.
.
.
                 '' Όλα καλά θα πάνε... ''


'' Μπάμιας ''...  BAM 19 .177 - Tuned...  MTC Mamba Lite  3-12X44 - Με άδεια

'' Σημαδεμένος ''... BAM 19 .22 - Tuned...


http://www.youtube.com/watch?v=VpdHMaccjw4

Νύχι...  https://i.imgur.com/KiYUcOR.jpg
.
.
.
gatos
WFKS®
Αρχικαψοπόστης® Συντονιστής
Μέλος

Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 20068« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 07, 2020, 10:32:51 πμ »

 Όταν φυσάει από την μεριά του στόχου προς την μεριά του σκοπευτή ( ο μετωπικός άνεμος επιβραδύνει την βολίδα)  η βαρύτητα επεμβαίνει περισσότερη ώρα  από όσο θα επενέβαινε  εάν δεν φυσούσε. Έτσι η βολίδα παρουσιάζει μεγαλύτερη πτώση. Όταν φυσάει από την μεριά του σκοπευτή προς την μεριά του στόχου, η βαρύτητα επεμβαίνει λιγότερο ( ο ούριος άνεμος συνεπικουρεί στην μικρότερη απώλεια ταχύτητας)  και  η βολίδα παρουσιάζει μικρότερη πτώση.


Κι εδώ έχω ένσταση...  Αναποφασιστικότητα

Από δικιά μου, και άλλων φίλων, παρατήρηση, συμβαίνει το αντίθετο... Αν φυσάει κόντρα το σφαιράκι ανεβαίνει... και αν φυσάει από πίσω, πέφτει...  Αναποφασιστικότητα

Έχετε γνώμη...;
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 07, 2020, 10:37:40 πμ από gatos » Καταγράφηκε

.
.
.
                 '' Όλα καλά θα πάνε... ''


'' Μπάμιας ''...  BAM 19 .177 - Tuned...  MTC Mamba Lite  3-12X44 - Με άδεια

'' Σημαδεμένος ''... BAM 19 .22 - Tuned...


http://www.youtube.com/watch?v=VpdHMaccjw4

Νύχι...  https://i.imgur.com/KiYUcOR.jpg
.
.
.
thanos65
Μέλος

Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 146


« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 07, 2020, 11:00:19 πμ »

Εγώ "ειδικά" φαινόμενα όπως Καριόλις, μαγκνούλης κλπ δεν τα γνωρίζω...
Ξέρω όμως και το έχω δει κατ' επανάληψη να συμβαίνει ότι με μέτριο προς ισχυρό αέρα το 7λιβρο 30άρι ρίχνοντας τα 7,9 χάνει μέχρι και πάνω από 2 dot (στο 8χ) στα 40 μέτρα ενώ καπάκι στις ίδιες συνθήκες το 17λιβρο 5,5 80άρι ρίχνοντας τα ftt 14,66 το πολύ να χάσει 1 dot.

Και το χειρότερο δεν είναι η απόκλιση αυτή καθ' αυτή. Είναι ότι δεν είναι καθόλου προβλέψιμη. Προφανώς επειδή όταν φυσάει αέρας δεν φυσάει σταθερά με την ίδια διεύθυνση και ταχύτητα αλλά χαοτικά, κατ εντελώς "κουφό" τρόπο η απόκλιση μπορεί να κυμανθεί τόσο δε όσο και αριστερά (και σε ένα βαθμό και στο ύψος). Και πάλι σε αυτό υπερτερεί αισθητά το 80άρι με πολύ μικρότερο συνολικό παράθυρο διακύμανσης.
Συμπέρασμα κατ' εμέ ?
Βάρος πυρομαχικού και ποδόλιβρα είναι το καλύτερο αντίδοτο στον αέρα...  Κλείσιμο ματιού  Προφανώς δεν σας λέω κάτι καινούργιο εεε  ? Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός
Καταγράφηκε

The future is unwritten
Christopher
Μέλος

Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 17940« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 07, 2020, 03:35:29 μμ »

Αυτον τον Σωτηρη , τον εχει δει κανενας.Εχω χασει και το τηλεφωνο του.
Καταγράφηκε

STEYR CHALLENGE FT 4.5
SIGHTRON 36X42 BRD. ΜΕ ΑΔΕΙΑ.

ΑΑ HFT 500 SIGHTON 36X42 BRD.
Tx 200 hc 5.5
Hw 95 4.5
Hw 97 4.5
Hw 30s 4.5
Diana 75 4.5
Elgamo 300 4.5
Hw 100 fsb 5.5
Air Wolf Mvt 5.5
gatos
WFKS®
Αρχικαψοπόστης® Συντονιστής
Μέλος

Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 20068« Απάντηση #11 στις: Απρίλιος 07, 2020, 03:43:08 μμ »

Μπααα...  Λύπη

Τελευταίες επαφές, ήταν πριν κάποια χρόνια που έκανε μουσικές ιντερνετικές εκπομπές και τον άκουγα... είχε και chat και ''μιλάγαμε'' λίγο... μετά χαθήκαμε...  Λύπη
Καταγράφηκε

.
.
.
                 '' Όλα καλά θα πάνε... ''


'' Μπάμιας ''...  BAM 19 .177 - Tuned...  MTC Mamba Lite  3-12X44 - Με άδεια

'' Σημαδεμένος ''... BAM 19 .22 - Tuned...


http://www.youtube.com/watch?v=VpdHMaccjw4

Νύχι...  https://i.imgur.com/KiYUcOR.jpg
.
.
.
Christopher
Μέλος

Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 17940« Απάντηση #12 στις: Απρίλιος 07, 2020, 03:57:30 μμ »

Ας ειναι καλα , και καπου θα τον βρουμε.
Καταγράφηκε

STEYR CHALLENGE FT 4.5
SIGHTRON 36X42 BRD. ΜΕ ΑΔΕΙΑ.

ΑΑ HFT 500 SIGHTON 36X42 BRD.
Tx 200 hc 5.5
Hw 95 4.5
Hw 97 4.5
Hw 30s 4.5
Diana 75 4.5
Elgamo 300 4.5
Hw 100 fsb 5.5
Air Wolf Mvt 5.5

Σελίδες: [1]   Πάνω
  Εκτύπωση  
 

Μεταπήδηση σε: