Επιλογή όπλου ελατηρίου - gas ram (δύσκολα τα πράγματα...)

Ξεκίνησε από Tuthmosis, Νοεμβρίου 22, 2012, 03:08:08 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Teo

Παράθεση από: PIPERMAN στις Οκτωβρίου 02, 2014, 08:42:17 ΠΜ
Θεωρητικά πάντα (μια και το κυνήγι με αεροβόλο απαγορεύεται)
ένας στόχος μεγέθους πουλιού στα 100 μέτρα είναι 10 στις 10,
τσεκαρισμένο πολλές φορές

Τέτοιους στόχους έχω πάει και στο σκ/ριο,έχουν μπεί όλοι από τα 70 μέτρα και πάνω
και κάποιοι τους βαράνε όρθιοι με ανοιχτά σκοπευτικά και πολύ καλή επαναληψιμότητα
Μας ρωτάνε για μέτρα και λέτε τα μέγιστα ? Ναι , συμφωνώ  για τα 100μ (με το HW95 4,5) αλλά κάτω από τη προϋποθέσεις ... Αν είναι να βοηθήσουμε ας λέμε και όλη την αλήθεια , μην πάρει αεροβόλο ο φίλος και πάει με αέρα να κάνει βολές στα 100 και ξενερώσει η μούρη του .... εδώ παλεύουμε για κανα group στα 100μ. με άλλο εξοπλισμό και δεν μας κάθονται , θα πάρω το καριοφίλι και θα κάνω μια τρύπα στα 100 έτσι για πλάκα ? είναι πολλά τα μέτρα  . Η γνώμη μου είναι ότι μπορεί να το κάνει , με τα σωστά χέρια και προπάντων τις κατάλληλες ΑΕΡΟβολικές συνθήκες .

οσο για το "πουλί " στα 100 .... πουλί είναι το σπουργίτι αλλά και η στρουθοκάμηλος πτηνό είναι  ;)

Christopher

Σαν σημερα καλη ωρα 8) 8)

Στο Σχιστο με 5 μποφορ.HW100 5.5 Air arms 16 στα 45 μετρα ,αλλου εριχνα αλλου πηγαινε :P :P :P :P :P :P

Μετα από πολλα σφαιρακια και πολλα ψαρέματα,καταφερα ένα γκρουπ περιπου 2ευρω 8) 8)

Με το MPR,εριχνα στον αερα για να δουλευουν τα o-ring ;D ;D ;D

ΥΓ δεν ριχνουμε σε πουλακια :)

Μονο σε σιλουετες πουλακια ;)
TX 200 HC 5.5  .kit v-mach
Hw 95 4.5  kit v-mach
Hw 97 4.5   kit v-mach
Hw 30s 4.5 kit vortek
Diana 75 4.5
Elgamo 300 4.5
Hw 100 fsb 5.5
Air Wolf Mvt 5.5
Steyr LG 110 FT 4.5

Piperman

Οι ιδανικές συνθήκες είναι απαραίτητες,
με τρελλό αέρα πχ ούτε γκρούπ στα 25 δεν κάνεις.
Τα μέγιστα άλλωστε ζήτησε και δόθηκαν κατά προσέγγιση  :)
Είναι εύκολο να καταλάβετε το μέγεθος από τα "πουλιά" που βλέπετε,
το αποτύπωμα είναι .22
Μόνο sex και αεροβόλα πλέον

Lionheart

Νομιζω οτι εαν ο σκοπευτης το εχει ( δηλαδη εχει εμπειρια σε αερα ) τοτε ειναι αστεια υποθεση τετοιου μεγεθους στοχος στα 100μ
There are two kind of shooters, those who belong to WFKS and all the rest...................

Πάντα ἰσχύω ἐν τῷ ἐνδυναμοῦντί με Χριστῷ.

Vardeos®

Παράθεση από: Lionheart στις Οκτωβρίου 02, 2014, 05:12:52 ΜΜ
Νομιζω οτι εαν ο σκοπευτης το εχει ( δηλαδη εχει εμπειρια σε αερα ) τοτε ειναι αστεια υποθεση τετοιου μεγεθους στοχος στα 100μ

+1000

Βολές Wanted όπως λένε στην γειτονία μου

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Κόβω των σκυλιών κλαρί

Τι να το κάμεις τι πιτσιπι άμα έχεις καλο αλατήριο.

Καντιλοσβήστης σε κακόβουλα διαχειριστικά εργαλεία της φύσης.

kdaffy

Καλησπερα, σκεφτομουν να αγορασω ενα αεροβολο ελατηριου σχετικα φθηνο για να ξεκινησει ο γιος μου σκοποβολη.
Εχω δει ενα πολυ μικρο στον Παπαδακη που λεγεται crossman raven cym77. χει κανεις αποψη?
Αυτα που θελω ειναι :
Α. Να μπορει να το οπλισει (ειναι 7 ετων)
Β. Να εχει ανοικτα σκοπευτικα και καλο θα ηταν με οπτικη ινα.
Γ. Να πηγαινει καλα μεχρι τα 30 μετρα και οχι στο γαμο του ''μαυροματη''.
Δ. Να ειναι φθηνο (μεχρι 150 ευρω το ανωτερω να μην πω 100)

Παλια ειχα για αρκετα χρονια ενα bam κινεζικο που ομως μπορω να πω το ειχα ευχαριστηθει γιατι το ειχα μαθει και μεχρι τα 30 μετρα που εγω εριχνα πηγαινε καλα και χωρις να χανει τη σκοπευση με τις βολες , οποτε δεν εχω κομπλεξ με καποια κινεζικα και ειμαι ανοικτος σε τετοιες προτασεις.
Τελος παιζει αφου ξεκαθαρισω καποια θεμεταμε τον προπονητη να ξεκινησει η μεγαλη μου κορη αγωνιστικο 10μετρο αεροβολο.Εχει κανεις και σε αυτο εμπειρια και καποια προταση(ειναι 12 ετων)?
Ευχαριστω!!!!

Christopher

Για τον μικρο....ειναι μικρος ακομα.Γνωμη μου.
Για την μικρη το ολυμπιακο δεκαμετρο θελει μεγαλη τσεπη.Εκει δεν εχει μπαμ, μαμ σου μου κλπ.
Οι εταιρειες  βγαζουν και μια κατηγορια τζουνιορ.Ψαχνεις και βλεπεις.
Hw 95 4.5  kit v-mach
Hw 97 4.5   kit v-mach
Hw 30s 4.5 kit vortek
Diana 75 4.5
Elgamo 300 4.5
Hw 100 fsb 5.5
Air Wolf Mvt 5.5
Steyr LG 110 FT 4.5

kdaffy

Για την κορη μου δεν εννοω να αγορασω καποιο αλλλα πως ακουγεται να ξεκινησει ατο συγκεκριμενο αθλημα?

Lionheart

Παράθεση από: kdaffy στις Οκτωβρίου 18, 2014, 08:49:48 ΜΜ
Καλησπερα, σκεφτομουν να αγορασω ενα αεροβολο ελατηριου σχετικα φθηνο για να ξεκινησει ο γιος μου σκοποβολη.
Εχω δει ενα πολυ μικρο στον Παπαδακη που λεγεται crossman raven cym77. χει κανεις αποψη?
Αυτα που θελω ειναι :

Παλια ειχα για αρκετα χρονια ενα bam κινεζικο που ομως μπορω να πω το ειχα ευχαριστηθει γιατι το ειχα μαθει και μεχρι τα 30 μετρα που εγω εριχνα πηγαινε καλα και χωρις να χανει τη σκοπευση με τις βολες , οποτε δεν εχω κομπλεξ με καποια κινεζικα και ειμαι ανοικτος σε τετοιες προτασεις.
Τελος παιζει αφου ξεκαθαρισω καποια θεμεταμε τον προπονητη να ξεκινησει η μεγαλη μου κορη αγωνιστικο 10μετρο αεροβολο.Εχει κανεις και σε αυτο εμπειρια και καποια προταση(ειναι 12 ετων)?
Ευχαριστω!!!!
Θα σου προτεινα το πρωτο του οπλο να ειναι ποιοτικο. Αυτο θα το εχει μετα για μια ζωη και θα λεει οτι μου το πηρε ο Πατερας μου ;).
Ποιοτικο δεν σημανει ντε και καλα και ακριβω, Κοιτα μηπως υπαρχει πουθενα κανα Σλαβια 631/630 η Μηπως μπορεις να βρεις κανα ελαφρος μεταχειρισμενο Hw30. Νομιζω οτι και τα Βαικαλ 512 ειναι η συνεχεια του IZH38. Τα Crossman που αναφερεις ειναι Κινεζικα. Δεν ειναι ασχημα τα Κινεζικα αλλα απεχουν αρκετα απο τα παραπανω ;)
There are two kind of shooters, those who belong to WFKS and all the rest...................

Christopher

Παράθεση από: kdaffy στις Οκτωβρίου 18, 2014, 09:23:32 ΜΜ
Για την κορη μου δεν εννοω να αγορασω καποιο αλλλα πως ακουγεται να ξεκινησει ατο συγκεκριμενο αθλημα?

Μην το ρωτας καθολου.ΤΕΛΕΙΑ 8) 8)
Hw 95 4.5  kit v-mach
Hw 97 4.5   kit v-mach
Hw 30s 4.5 kit vortek
Diana 75 4.5
Elgamo 300 4.5
Hw 100 fsb 5.5
Air Wolf Mvt 5.5
Steyr LG 110 FT 4.5

kdaffy

Παράθεση από: Lionheart στις Οκτωβρίου 18, 2014, 09:23:45 ΜΜ
Παράθεση από: kdaffy στις Οκτωβρίου 18, 2014, 08:49:48 ΜΜ
Αυτα που θελω ειναι :

Ευχαριστω!!!!
Θα σου προτεινα το πρωτο του οπλο να ειναι ποιοτικο. Αυτο θα το εχει μετα για μια ζωη και θα λεει οτι μου το πηρε ο Πατερας μου ;).
Ποιοτικο δεν σημανει ντε και καλα και ακριβω, Κοιτα μηπως υπαρχει πουθενα κανα Σλαβια 631/630 η Μηπως μπορεις να βρεις κανα ελαφρος μεταχειρισμενο Hw30. Νομιζω οτι και τα Βαικαλ 512 ειναι η συνεχεια του IZH38. Τα Crossman που αναφερεις ειναι Κινεζικα. Δεν ειναι ασχημα τα Κινεζικα αλλα απεχουν αρκετα απο τα παραπανω ;)
Καταρχην ευχαριστω για το ενδιαφερον σας.
Αυτα που αναφερεις παραπανω ειναι δυνατον να οπλιστουν απο εναν μικρο? Εννοω ειναι αδυναμα αεροβολα ή θα παει 15 για να το οπλισει μονος του πρωτη φορα?

Lionheart

Ειναι 6λιβρα και οπλιζουν πολυ ευκολα. Ειδικα τα 630/631 εχουν μακριες καννες για να βοηθανε στο οπλισμα. Το προβλημα ειναι οτι δεν ξερω που θα τα βρεις εδω ??? Τα εφερνε ο Κυργιας. Τα βρηκα απο εδω

http://www.czub.cz/en/catalog/84-air-guns-cz/VSP/Slavia_631_LUX.aspx

http://www.shop-cz.com/air-rifle-slavia-631-lux-170-m-s-sights-with-optical-fibre/d-70989/

Δεν γνωριζω ποσο θα ειναι τα μεταφορικα αλλα αμα ειναι για αλλα 20 ευρω να εισαι σιγουρος οτι αξιζουν. Μολις μεγαλωσει ας παρει Κινεζικο η οτι αλλο γουσταρει, Αλλα το οπλο που θα του παρεις θα πρεπει να ειναι Special ;)

kdaffy

Αν ειναι να δωσω τοσα για σλαβια γιατι να μην παρω το hw30s που φανταζομαι ειναι καλυτερο?

Piperman

Ο γιός μου 6.5 χρονών όπλιζε μόνος του το ΒΑΜ 15,
πάρτου το ΒΑΜ 12 που έχει όσα θές,καλύτερη σκανδάλη και εξίσου εύκολη όπλιση (6λιβρο).
Τα slavia με την πολύ μακριά κάνη οπλίζουν πιο επυκολα από το 30άρι αλλά τσούζουν.
Το Β12 θα σου έλεγα,μην πάρω και γω κανένα (67€ καινούργιο...)
Μόνο sex και αεροβόλα πλέον