Φτιάξτε το δικό σας PCP... Μην το επιχειρήσετε αν δεν είστε εξειδικευμένοι...

Ξεκίνησε από gatos, Δεκεμβρίου 13, 2024, 12:41:20 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gatos

"... Όλα καλά θα πάνε ..."

HW95 .177 (Αστραχάν) + UTG Accushot True Hunter Classic 3-12X44 SWAT...

HW95 .22 (Lion)  +  VICTOPTICS SOI 3-9x40 AO... 

Cat People (Putting Out Fire) - David Bowie     https://www.youtube.com/watch?v=A9I7U4nuR_I

Νύχι...  https://i.imgur.com/EVQAkrD.jpg

Thanos.L

''πενια τεχνας κατεργαζεται''... 

ωραιο! και το βιντεο και ο τυπος. εμενα που δεν γνωριζω απο αυτα,μια χαρα τουμπανο μου φαινεται η κατασκευη,βεβαια οι γνωστες ξερουν καλυτερα. τα μεταλλα και η κατεργασια δηλαδη μια χαρα μου φανηκαν,δεν ειναι αναγκη να γινεται κατι σε σουπερ-ντουπερ μοντερνους χωρους,φωτα,μπλιμπλικια και τα ρεστα, τα υλικα και η εργασια να ειναι ποιοτικη και ας ειναι και στο συνεργειο της γειτονιας,η' στην βεραντα που λεει ο λογος...
το πλαστικο και τα ελατηρια δεν ξερω μονο αν δεν ηταν αυτα που πρεπει και θα ελεγα οτι ειναι μικρος ο θαλαμος,για καμια 20αρια βολες τον κοβω (εκτος κι αν το κανει sub-twelve οποτε παμε στις 80+ )
''Precharged sarcastic''
- εργενομπατιροαφραγκος,θεωριτικοσχετικοασχετος,σαρκαστικοπαρλαπιποαστοχος!
- ''τιποτα καλα δεν θα παει...''
- τα οπλα τα εφαγε η μαρμαγκα... (ψεματα,εχω 1.1/2...)

tassos

tassos

To παραπάνω οπλάκι έγινε  πρίν 3 χρόνια  χρησιμοποιώντας μια κινέζικη 4.5άρα κάννη και φιάλη με ρεγουλατόρο πίεσης. 
    Όλα τα άλλα κατασκευάστηκαν από μένα όπως το κυρίως σώμα κορμός , το reciever  , η σκοπευτική ράγα - riser , o μηχανισμός σκανδάλης, η κύρια βαλβίδα του όπλου , οι οδηγοί κάννης , μπροστινό αξεσουάρ σίγασης και όλα τα πλαστικά μέρη όπως η λαβή AR 15 από ελεύθερο αρχείο προς εκτύπωση και τα πλαστικά του χειροφυλακτήρα αλλά και του κοντακιού - περιλήπτη φιάλης σε δική μου σχεδίαση και εκτύπωση στον 3d εκτυπωτή μου.

Βασίστηκε στο σχέδιο του airforce sss , talon αλλά σε δική μου ελεύθερη απόδοση του θέματος σε διαστάσεις και υλικά  ανάλογα με τις δυνατότητες και μέσα διέθετα.

Χρόνος κατασκευής περίπου 10 μέρες βαδίζοντας στο άγνωστο σε ότι αφορά τη βεβαιότητα για την επίτευξη του εγχειρήματος.

Στην παρούσα φάση το οπλάκι είναι στα 9 ποδόλιβρα και χτυπά με ευκολία καλυκάκια στα 40 μέτρα.

Thanos.L

Παράθεση από: tassos στις Μάρτιος 19, 2026, 09:00:06 ΜΜΈνα άλλο home made pcp airgun , το δικό μου home made .

Ωραιο,μπραβο Τασο! Η δουλεια σου εννοω. Αλλιως τα αεροβολα της air force  εμενα προσωπικα δεν μου αρεσουν αισθητικα. Αυτη η διαταξη που εχουν δηλαδη και οτι εχεις για κοντακι την μπουκαλα...καπως μου κανει (τωρα θα μου πεις αμα γινει στραβη,μπρος -πισω καμια διαφορα δεν εχει... Ο Θεος να φυλαει!..). Το οτι ειναι μονοβολα επισης για pcp την σημερον.... Αλλα για ιδιοκατασκευη,το καταλαβαινω απολυτα,πιο βατο σχεδιο,μια ευθεια γραμμη ολα.
Το ηθελες Τασο χαμηλα για λογους ασφαλειας κι αυτο,η' σε περιοριζει κατι ως προς την δυναμη?

Για τα βιντεο του youtube Τασο,κανεις οτι εκανες και με τις φωτο,απλα αντι copy address των φωτο,κανεις copy το URL (ολη την διευθυνση του βιντεο απο την μπαρα διευθυνσεων,την κανεις μπλε και μετα copy) και αφου ερθεις παλι εδω πατας πλεον το εικονιδιο του youtube ,κανεις επικολληση εκει,εισαγωγη και τελος.
''Precharged sarcastic''
- εργενομπατιροαφραγκος,θεωριτικοσχετικοασχετος,σαρκαστικοπαρλαπιποαστοχος!
- ''τιποτα καλα δεν θα παει...''
- τα οπλα τα εφαγε η μαρμαγκα... (ψεματα,εχω 1.1/2...)