Ειδήσεις:

Γιατί το αεροβόλο είναι πρώτα απ' όλα διασκέδαση !!!

Κύριο μενού

Ελληνικές τσιμούχες

Ξεκίνησε από gatos, Μάρτιος 10, 2026, 09:12:40 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

GEORGE DAMASKOS

...Τααασσσοοο
...η μαμα τσιμουχες της HW ειναι απο υλικο
...PTFE η ουρεθανη..?

gatos

Κανένα πρόβλημα Τάσο... βάλε τον σύνδεσμο της σελίδας σου... Μόνο που εγώ δεν θα μπορέσω να τα δω γιατί δεν έχω λογαριασμό στο FB... 😁
"... Όλα καλά θα πάνε ..."


HW95 .177 (Αστραχάν) + UTG Accushot True Hunter Classic 3-12X44 SWAT...

HW95 .22 (Lion)  +  VICTOPTICS SOI 3-9x40 AO... 


Cat People (Putting Out Fire) - David Bowie     https://www.youtube.com/watch?v=A9I7U4nuR_I

                Νύχι...  https://i.imgur.com/EVQAkrD.jpg

tassos


   Οι τσιμούχες της Weihrauch είναι πολυουρεθάνης.  Αν ήταν από τεφλόν θα ήμασταν ευτυχισμένοι.

Εχουμε πεί οτι το τεφλόν είναι άκαμπτο και δεν μπορεί να κουμπώσει σε αντάπτερ πιστονιού. Αφού κουμπώνει δεν είναι τεφλόν.

  2-3 φορές που προσπάθησα να κάνω κάτι αντίστοιχο δηλαδή να φτιάξω τεφλονίσια για 95άρι και να την κουμπώσω δεν τα κατάφερα καθώς το τεφλόν ανοίγει μεν στο πρεσάρισμα αλλά παραμορφώνεται μόνιμα και δεν επιτυγχάνεται  σωστή εφαρμογή στο αντάπτερ του πιστονιού.

tassos

Παράθεση από: gatos στις Μάρτιος 16, 2026, 09:45:27 ΜΜΚανένα πρόβλημα Τάσο... βάλε τον σύνδεσμο της σελίδας σου... Μόνο που εγώ δεν θα μπορέσω να τα δω γιατί δεν έχω λογαριασμό στο FB... 😁

  Ευχαριστώ .
  Κάνετε scroll στα θέματα και στις φωτογραφίες και θα τα βρείτε τα σχετικά με τις τσιμούχες. Τον τελευταίο καιρό έχω  ανεβάσει αρκετά σχετικά με τσιμούχες θέματα.

     
    https://www.facebook.com/profile.php?id=100076451989029

    Πιθανόν να μην υπάρχει δυνατότητα να εμφανιστεί ο παραπάνω σύνδεσμος .
 
    Εναλλακτικά θα εμφανιστεί από τον τίτλο στο FB ....  ''Αέρας Κοπανιστός - ΑΚ ''

GEORGE DAMASKOS

...Τααασσσοοοο
..απο την εμπειρια σου...που εχεις αποκτηση
...στο θεμα τσιμουχα
..σε ποια δυναμη ενας σουμιες θα μπορει
..να εχει μια τσιμουχα για ενα αρκετο
..διαστημα χρησης
..απο υλικο της SKF..?

tassos

  Ξέχασα να αναφέρω Γιώργο οτι το Τeflon είναι ο πρωταθλητής διάρκειας ζωής  και αξιοπιστίας . Μπορεί να δουλεύει σε αεροβόλο για χρόνια ή και για περισσότερο από 10ετία. Αν προστρέξεις σε σχετικά αγγλικά φόρουμ πιθανόν να βρείς τέτοιες αναφορές.

  Και το πράσινο ecopur είναι πάρα πολύ καλό αξιόπιστο  και ανθεκτικό .

  Εχω φίλο στον Βόλο που κάναμε πρίν από 4 χρόνια sizing σε ένα 80άρι γιατί ήταν πολύ σφιχτή η πράσινη v mach και του έκοβε 3 ποδόλιβρα. Απο τότε το αεροβόλο δουλεύει απροβλημάτιστα στο 80άρι με δύναμη γύρω στα 18+ ποδόλιβρα και το χρησιμοποιεί εντατικά και όχι περιστασιακά το αεροβόλο.

  Προσωπικά δεν έχω δικές μου εμπειρίες καθώς με τσιμούχες ασχολούμαι τα τελευταία 4 χρόνια που δεν είναι πολύ για μακρά συμπεράσματα  , έχω αρκετά κινέζικα ελατηρίου και οι βολές μοιράζονται σε πολλά οπλα και τις  περισσότερες βολές ρίχνω στον χρονογράφο για δοκιμές των αεροβόλων παρά σε σκοποβολή.

tassos

Παράθεση από: GEORGE DAMASKOS στις Μάρτιος 16, 2026, 10:37:21 ΜΜ...Τααασσσοοοο
..απο την εμπειρια σου...που εχεις αποκτηση
...στο θεμα τσιμουχα
..σε ποια δυναμη ενας σουμιες θα μπορει
..να εχει μια τσιμουχα για ενα αρκετο
..διαστημα χρησης
..απο υλικο της SKF..?

  Σίγουρα το πράσινο ecopur ειναι πάρα πολύ αξιόπιστο υλικό . Εχω φτιάξει και γω δύο τέτοιες πράσινες για το ΒΑΜ 26 αλλά προς το παρόν  τις έχω να ξεκουράζονται γιατί δοκιμάζω το πολλά υποσχόμενο κιτρινο  υλικό.
    Σημειώνω οτι στο 26άρι μου φοράω έμβολο από hw 95 που ταιριάζει καθώς και τιτάν ΝΟ 8 . Το μαμά πιστόνι φέρει τσιμούχα ανοιχτού τύπου.

  Οπως έχω πεί μπορώ να σας στείλω καμιά κίτρινη τσιμούχα 26άρα για να κάνετε τις δοκιμές σας . θα με βοηθήσει και μένα να αποκτήσω εικόνα αξιοπιστίας τους  γιατί θα αργήσω να ρίξω πολλές βολές για να δω τι παίζει. Για την ώρα είναι πολύ σταθερές στον χρονογράφο και δίνουν πολύ δύναμη και το υλικό αντιστέκεται πολύ σε τέστ λιωσίματος με φλόγιστο όπως και το ecopur.