OΛΥΜΠΙΑΚΑ 10μετρα Αεροβολα(θρυλοι του παρελθοντος)

Ξεκίνησε από Christopher, Απριλίου 28, 2014, 01:02:41 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

mikesf

Ανώνυμοι Αεροβολικοί

Christopher

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTxL8shGMlze3jS97EiPdbaNoREe1t6ArOW4YtBI00VNwfQu_nT

Ποιος πιστευει ότι αυτό το οπλο θα αντεξει 40 χρονια ??? ??? ???,όχι να το εχω εγω 8) 8),να κανει βολτα σε σκοπευτικούς συλλογους,κολλεγια,και από διαφορους τσομπανοκαμποιδες.
TX 200 HC 5.5  .kit v-mach
Hw 95 4.5  kit v-mach
Hw 97 4.5   kit v-mach
Hw 30s 4.5 kit vortek
Diana 75 4.5
Elgamo 300 4.5
Hw 100 fsb 5.5
Air Wolf Mvt 5.5
Steyr LG 110 FT 4.5

Antonios

Μια και το φερε η κουβέντα, και φτάσαμε στις 13 σελίδες αυτού του θέματος, μήπως να σας πω κι εγώ την ιστορία μου με τα αγωνιστικά 10μετρα.
Επαφές είχα διάφορες κατά την πάροδο των ετών, αλλά όλες σύντομές για λίγες βολές. Το σχήματους με είχε γοητέυσει και τελευταία που άρχισα να μαθένω και μερικά τεχνικά παραπάνω με γοήτευσε και ο σχεδιασμός τους και η τεχνολογία τους.
Χαριστική βολή, η ημερίδα κλασικού αεροβόλου του ΑΟΦΑ, στο Σχιστό. Αφού είχα ήδη πάρει και ταχύρηθμα μαθήματα πληστηριασμών στο e gun, από έξέχων μέλος του χώρου κατάφερα να αποκτήσω το εργαλείο των ονείρων μου.
Το FWB 300 JUNIOR. Και εξηγώ γιατί αυτό.: Έχει τον απλούστερο μηχανισμό από όλα τα δεκάμετρα της εποχής και σε συνδιασμό με την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής το κάνει αθάνατο. Junior, για να είναι ελαφρύ και μανιτζέβελο.
Όταν το παρέλαβα ήταν λυμένο μέσα σε μιά κούτα με αλεξίσφαιρη συσκευασία.

Αν και η συσκευασία ήταν έκπληξη η κατάστασή του με απογοήτευσε. Περίμενα λιγότερη φθορά και σκουριά.

Η ποιότητα βολής όμως με εντυπωσίασε. Αυτό με σταμάτησε απ' το να το στείλω πίσω όπως ήταν και να το παλέψω.

Όλα γίνονται ήταν η φράση παρηγοριάς από τον προαναφερθέν γνώστη και το όπλο στον πάγκο.

Μετά από ρεμούβερ και λίγα χέρια γυαλόχαρτο το κοντάκι δεν έδειχνε πουθενά την προηγούμενη κατάσταση.
Μερικά βαθουλώματα ήρθαν στα ίσια τους με ατμό.  Σειρά είχε το Walnut Stain της Beechwood & Tru Oil της ίδιας εταιρίας.
Το μέταλο ήθελε την περιποίησή του με λεπτό λάδι και ψιλό σύρμα κουζίνας.
Οι σκουριές απομακρύνθηκαν με την μορφή λάσπης κατά το σκούπισμα κάθε φορά για έλεγχο της κατάστασης.
Η πληροφορία οτι το blueing των FWB της εποχής, με τα χρόνια κοκκινίζει, γίνεται browning, ήταν λυτρωτική και σήμανε το τέλος της διαδικάσίας.  
Αφού 3 χέρια Tru Oil έφεραν ικανοποιητικό αποτέλεσμα δίνωντας μια πατίνα χρόνου στο κοντάκι που πλέων συμβαδίζει με το μεταλικό μέρος.

Οι βολές του παραμένουν απίστευτες.

Στόχοι 10 μέτρων προσαρμοσμένοι για εξάσκηση στα 8 μέτρα που έχω διαθέσιμα.
Οι βολές έγιναν με Umarex Mosquito 6,7g.
Τα εκτός στόχου βληματάκια μάλον οφείλωνται σε δική μου βιασύνη. Βολές όρθιος φυσικά.
Και στα δικά σας!
DAISY POWERLINE
HW 40 PCA
TELLY LG822 '1961
HW30S
HW97K CUSTOM STOCKS CS700 V-MATCH

blackxx

Καλορίζικο, καλόριχτο και εις άλλα με υγεία Αντώνη.
Μην τρομάζεις με τα μέταλλα του, ισχύει αυτό που έγραψες :
""" το blueing των FWB της εποχής, με τα χρόνια κοκκινίζει, γίνεται browning"""

Piperman

Αντώνη το έκανες καινούργιο  :o :o :o
Μπράβο φίλε,να το χαίρεσαι με την καρδιά σου.
ΥΓ. Τροποποίησα το μήνυμα σου για να διαβάζεται...  ;D
Μόνο sex και αεροβόλα πλέον

ajax

AATX200            0.177
HW95                 0.20
benjamin392       0.22
slavia 631 lux     0.177
crosman 1760SE 0.177
?   ?   ?   ?    ?    ?    ?

agior

Προστάτης της χλωρίδας και πανίδας με εργαλεία διαχείρισης άγριας ζωής

kostas100

Antonios Εχεις γινει Δυνατος Μαστορας με τα ξυλα,το μεταμορφωσες το "Fein"....
και οχι μονο εφτιαξες το κοντακι για το 30αρι..
Μπραβο σου,δειχνει οτι αγαπας αυτο που κανεις..

drakos

Αντωνη το οπλο είναι μια χαρα . Αυτά τα ψιλα που εχει , είναι ψυλλοι στ΄αχυρα γι'αυτο το οπλο  :D .

Μεγια σου , και να το τιμησεις όπως  πρεπει  :) .
L a z e r
Φαλτσετα
Ματσετα
Μπαλτας

Christopher

Μπραβο Αντωνη,το μποτοξ το ηθελε ο παπους :D :D :D :D :D.
Hw 95 4.5  kit v-mach
Hw 97 4.5   kit v-mach
Hw 30s 4.5 kit vortek
Diana 75 4.5
Elgamo 300 4.5
Hw 100 fsb 5.5
Air Wolf Mvt 5.5
Steyr LG 110 FT 4.5

Antonios

Ευχαριστώ, και για άλλη μια φορά: και στα δικά σας. :)
DAISY POWERLINE
HW 40 PCA
TELLY LG822 '1961
HW30S
HW97K CUSTOM STOCKS CS700 V-MATCH

Christopher

Tα πραγματα για το 75 ηρθαν,αυριο θα κανω μια προσπαθεια να το μονταρω.

Αν δεν τα καταφερω,εχω ζητησει την βοηθεια από καποιον που ξερει λιγα πραγματα παραπανω από εμενα ;) ;)

Κυριοι όταν δεν ξερεις κατι(αν δεν εισαι συγουρος)ζητας βοηθεια και ξεχνας τα σου ειπα μου ειπες κλπ,αυτα είναι μεσα στην κουλτουρα μας ;) 8) 8) 8)

Αυτος είναι τελικα ο αεροβολισμος,στα δυσκολα όλα ξεχνιούνται και ο ενας βοηθαει τον αλλον. :) :) :) :) :)

Ετσι θα εχουμε καλα οπλα,και θα ειμαστε και καλυτεροι ανθρωποι.

Μπας σε καλο μου....τι με επιασε σημερα. ::) ::) ::)
Hw 95 4.5  kit v-mach
Hw 97 4.5   kit v-mach
Hw 30s 4.5 kit vortek
Diana 75 4.5
Elgamo 300 4.5
Hw 100 fsb 5.5
Air Wolf Mvt 5.5
Steyr LG 110 FT 4.5

mikesf

Προσπάθησε το, οι οδηγοί που σου έδωσα είναι αρκετά κατατοπιστικοί. Αν δεν βγάλεις άκρη, ο Γιώργος ο Μάστορας εμένα μου έκανε το 65 λουλούδι, είμαι σίγουρος πως το ίδιο θα κάνει και στο δικό σου...
Ανώνυμοι Αεροβολικοί

Christopher

Παράθεση από: Christopher στις Ιουνίου 05, 2014, 03:12:43 ΜΜ
Tα πραγματα για το 75 ηρθαν,αυριο θα κανω μια προσπαθεια να το μονταρω.

Αν δεν τα καταφερω,εχω ζητησει την βοηθεια από καποιον που ξερει λιγα πραγματα παραπανω από εμενα ;) ;)

Κυριοι όταν δεν ξερεις κατι(αν δεν εισαι συγουρος)ζητας βοηθεια και ξεχνας τα σου ειπα μου ειπες κλπ,αυτα είναι μεσα στην κουλτουρα μας ;) 8) 8) 8)

Αυτος είναι τελικα ο αεροβολισμος,στα δυσκολα όλα ξεχνιούνται και ο ενας βοηθαει τον αλλον. :) :) :) :) :)

Ετσι θα εχουμε καλα οπλα,και θα ειμαστε και καλυτεροι ανθρωποι.

Μπας σε καλο μου....τι με επιασε σημερα. ::) ::) ::)

Το προσπαθησα αλλα :P :P :P :P :P :P :P
Μιας και σας εκανα αυτόν τον ωραιο προλογο,το οπλο φευγει για τον Γιωργο τον Μαστορα 8) 8) 8) 8)
Hw 95 4.5  kit v-mach
Hw 97 4.5   kit v-mach
Hw 30s 4.5 kit vortek
Diana 75 4.5
Elgamo 300 4.5
Hw 100 fsb 5.5
Air Wolf Mvt 5.5
Steyr LG 110 FT 4.5

mikesf

Η αλήθεια είναι οτι ίσως είναι το πιο δύσκολο όπλο μετά το Anshutz 380, κάνε κράτει μπάρμπα, θα γίνει αστέρι...
Ανώνυμοι Αεροβολικοί