Ειδήσεις:

Γιατί το αεροβόλο είναι πρώτα απ' όλα διασκέδαση !!!

Κύριο μενού

Υβριδικός οδηγός ελατηρίου...

Ξεκίνησε από diana350magnum, Απριλίου 20, 2015, 05:22:45 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

diana350magnum

Στην αέναη, (έχουμε ξεφύγει λέμε)... αναζήτηση των ιδανικών εξαρτημάτων βελτίωσης για τα αεροβόλα μας, οι δοκιμές δε σταματούν ποτέ.

Στην περίπτωση λοιπόν, ενός πολύ ισχυρού ελατηρίου σε συνδυασμό με πιστόνι με άξονα, ο πλαστικός οδηγός κρίνεται ανεπαρκής και υπόκειται σε στρεβλώσεις.
Μια λύση είναι να κατασκευάσουμε μεταλλικό οδηγό. Όμως εκεί έχουμε τις ενδεχόμενες τριβές μεταξύ μετάλλου με μέταλλο, καθώς και αυξημένο ήχο λόγω συντονισμών.

Τι θα λέγατε όμως αν κάναμε έναν συνδυασμό των δύο αυτών υλικών??  Αυτά σκεφτόμουν και εγώ και προβληματιζόμουν, και τελικά κατέληξα σε κάτι τέτοιο...

Έναν μεταλλικό οδηγό (στο κέντρο) επενδεδυμένο με πλαστικό (σαν χιτώνιο) απο πάνω.

Τορνιρισμένο στην άκρη του με μηδενικές ανοχές, ώστε να κουμπώνει στη σκανδαλοθήκη.

Με μια πάρα πολύ λεπτή ροδέλλα απο πλαστικό ανάμεσα. Ώστε να δημιουργείται η ελάχιστη τριβή μεταξύ των υλικών και να δουλεύουν σαν ρουλεμάν.

Και φυσικά με τα υπόλοιπα εξαρτήματα, απόλυτα γυαλισμένα και ταιριασμένα.

Το αποτέλεσμα μάλλον δικαιώνει την αναζήτηση και την προσπάθεια, με ένα ταχύ, κοφτό και απόλυτο....τούφ!

Thanos.L

καλοοο!!!  ;) :)
γραφεις πλαστικο,αλλα σαν υαλοπανο/πολυεστερα το κοβω...  παντως αφου κανει δουλεια...τι αλλο? μπραβο!
''Precharged sarcastic''
- εργενομπατιροαφραγκος,θεωριτικοσχετικοασχετος,σαρκαστικοπαρλαπιποαστοχος!
- ''τιποτα καλα δεν θα παει...''
- τα οπλα τα εφαγε η μαρμαγκα... (ψεματα,εχω 1.1/2...)

ΝΙΚΟΣ

πως να μην το κληση μετα ο καθε makari  ??? ??? ???
αξιος !!! συνχαριτηρια . .
ποιος κρατουσαι ωρα ?
οταν ο θεος εφτιαχναι, τον κοσμo. .

norica dream hunter 4,5mm
bam 19/s custom      4,5mm
crosman 357/4          4,5mm
hw 95 tuning              4.5mm

Mastromhtsos

diana350magnum

Παράθεση από: Thanos.L στις Απριλίου 20, 2015, 05:35:47 ΜΜ
καλοοο!!!  ;) :)
γραφεις πλαστικο,αλλα σαν υαλοπανο/πολυεστερα το κοβω...  παντως αφου κανει δουλεια...τι αλλο? μπραβο!

Είναι λευκό delrin που είναι πρεσσαρισμένο και κολλημένο επάνω στον μεταλλικό οδηγό και τορνιρισμένο στη διατομή που θέλουμε.
Μοιάζει έτσι γιατί το τελικό φινίρισμα έγινε με γυαλόχαρτο και το άφησα λίγο τραχύ.

Nikos_Atalanti

Διαβάζοντας αυτά που γράφεις (τις παρουσιάσεις εξαρτημάτων) μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση
οτι έχεις φτιάξει ένα υπερόπλο από το μηδέν απλά το παρουσιάζεις σε δόσεις.... :D

Lionheart

Γιωργο καλη ιδεα, καποτε βαζαμε πανω σε μεταλικο οδηγο θερμοσυστελομενο πλαστικο και εκανε πολυ καλη δουλεια, αλλα απο αντοχη 0 μηδεν......
μου αρεσει που το αφησες τραχυ για να κραταει το γρασσο.
There are two kind of shooters, those who belong to WFKS and all the rest...................

Πάντα ἰσχύω ἐν τῷ ἐνδυναμοῦντί με Χριστῷ.

ikuzusfanis

εξαιρετικό Γιώργο μπράβο  :) :) :) :) :)
Το τύλιγμα με θερμοσυστελωμενο του οδηγου το θεωρούσα ανέκαθεν ανεποτελεσματικη λύση  και ήμουν  σίγουρος ότι πάντα θα μαζευε στον πάτο του οδηγού με την χρίση  :(
αυτό μάλιστα  ;)
ΟΡΘΙΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΠΑΡΑ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

gatos

Γι' αυτό και για το μουγανωτήρι σου που είδα, ήθελα να σου στείλω πμ με το παρακάτω, αλλά θα το γράψω εδώ, με όλο το θάρρος...  :)

''Μ@λάκα μου... δεν... παίζεσαι'' ...  :o :o :o
HW95 .22 (Lion)  +  UTG Accushot True Hunter Classic 3-12X44 SWAT... 

Cat People (Putting Out Fire) - David Bowie     https://www.youtube.com/watch?v=A9I7U4nuR_I

Νύχι...  https://i.imgur.com/EVQAkrD.jpg
.
.
.

diana350magnum

Παράθεση από: gatos στις Απριλίου 20, 2015, 07:51:21 ΜΜ
Γι' αυτό και για το μουγανωτήρι σου που είδα, ήθελα να σου στείλω πμ με το παρακάτω, αλλά θα το γράψω εδώ, με όλο το θάρρος...  :)

''Μ@λάκα μου... δεν... παίζεσαι'' ...  :o :o :o

:-* :-* :-*

ΝΙΚΟΣ

οταν εχει κεφια  ;) ;) απλα ζωγραφηζη . πανο στης εργαλιομηχαναις  ;) ;) ;)
και ιδου τα αποτελεσματα  :o :o :o :o
ποιος κρατουσαι ωρα ?
οταν ο θεος εφτιαχναι, τον κοσμo. .

norica dream hunter 4,5mm
bam 19/s custom      4,5mm
crosman 357/4          4,5mm
hw 95 tuning              4.5mm

Christopher

TX 200 HC 5.5  .kit v-mach
Hw 95 4.5  kit v-mach
Hw 97 4.5   kit v-mach
Hw 30s 4.5 kit vortek
Diana 75 4.5
Elgamo 300 4.5
Hw 100 fsb 5.5
Air Wolf Mvt 5.5
Steyr LG 110 FT 4.5

Piperman

Οι καλύτερες λύσεις τελικά είναι οι απλούστερες  8)
Απλός και όμορφος συνδυασμός  ;)
Μόνο sex και αεροβόλα πλέον