Ειδήσεις:

Γιατί το αεροβόλο είναι πρώτα απ' όλα διασκέδαση !!!

Κύριο μενού

Η αβάσταχτη ελαφρότητα...

Ξεκίνησε από paran, Δεκεμβρίου 13, 2019, 10:11:59 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Memas

Εγω θέλω να ευχαριστήσω τον Πάνο για την αξία που έδωσε στο μικρο Άρτεμις, ομολογώ το είχα για πώληση και τελικά αποφάσισα να το κρατήσω.

paran

Καλησπέρα σας,

Μέτρησα σήμερα και την αυτονομία του  τουφεκιού μου.
Απο 220 bar έβγαλε 86 ρεγουλαρισμένες βολές με μέσο όρο 816 fps, ελάχιστη ταχύτητα 809 και μέγιστη 823...  Η 87η ήταν  801, η 88η 792 και έπεφτε συνεχώς...
not bad at all...

Με τα 7-8 μποφόρ που είχε,  δεν κατάφερα να δω αν μεταβάλεται το poi με το φούσκωμα όπως έχει παρατηρηθεί...

Με λίγα λόγια, είναι το πιο "εύκολο" τουφέκι που έχω, είναι ακριβές, πολύ ήσυχο και πανάλαφρο ...

to the deepest limits...

Γιάννης Κιο.

Παράθεση από: paran στις Ιανουαρίου 29, 2020, 08:43:10 ΜΜ
Καλησπέρα σας,

Μέτρησα σήμερα και την αυτονομία του  τουφεκιού μου.
Απο 220 bar έβγαλε 86 ρεγουλαρισμένες βολές με μέσο όρο 816 fps, ελάχιστη ταχύτητα 809 και μέγιστη 823...  Η 87η ήταν  801, η 88η 792 και έπεφτε συνεχώς...
not bad at all...

Με τα 7-8 μποφόρ που είχε,  δεν κατάφερα να δω αν μεταβάλεται το poi με το φούσκωμα όπως έχει παρατηρηθεί...

Με λίγα λόγια, είναι το πιο "εύκολο" τουφέκι που έχω, είναι ακριβές, πολύ ήσυχο και πανάλαφρο ...

Παράθεση από: Γιάννης Κιο. στις Ιανουαρίου 20, 2020, 09:44:01 ΠΜ
Παναγιώτη αν το γέμισμα είναι στα 220 όταν κρυώσει τότε θα πάρεις 83 με 87 βολές
8) 8)
HW 97K
AT 44 4.5 
Stoeger X20 , TSS Β10 , Crossman 1377
Slavia 631 Lux

Memas

Στα 200 bar πόσες λιγότερες βολές μπορεί να δώσει;

Piperman

Έχεις ίδιο reg ίδια σφύρα και ίδιο μηχανισμό κουρδίσματος?
Αν ναι υπολόγισε κάπου 14-15 λιγότερες  :)
Μόνο sex και αεροβόλα πλέον

Memas

Ο ίδιος reg είναι, κάτι έχω κάνει λάθος έχω τουλάχιστον 2 γεμιστήρες λιγότερες. Τι εννοείς κούρδισμα;

Piperman

Διάβασε το θέμα,το όπλο έχει άλλη σφύρα
και μηχανισμό που την προφορτίζει - αποφορτίζει :)
Αλλά 2 γεμιστήρες λιγότερες είναι μεγάλη διαφορά
πιθανόν να χρειάζεται να το ανεβάσεις λίγο σε δύναμη
και θα σφίξει η κατανάλωση  :)
Μόνο sex και αεροβόλα πλέον

Memas

Σήμερα δοκίμασα διάφορα σφαιρακια στα 30 μετρα, η καλύτερη συγκέντρωση ηταν 2ευρου. Αυτο που δεν μπορω να εξηγήσω ειναι γιατι τα H&N Field Target Trophy (5.53mm) 14αρια, πεφτανε τουλάχιστον 3 εκατοστά πιο κάτω απο τα βαρύτερα diabolo barracuda extra heavy (πρεπει να ειναι 21gr δεν γράφει το κουτί). Δοκίμασα και στα 50 μέτρα, εκει πήγαιναν στο ιδιο ύψος, λογικά τα barracuda θα έπρεπε να διαγράψουν μεγαλύτερη καμπύλη.

ikuzusfanis

ΟΡΘΙΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΠΑΡΑ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

Mousafiris

Τα ftt εχουν βαλιστικο συντελεστη 0,019.

Τα baracuda ειναι μεν 21gr αλλα εχουν 0,039.Kαλυτερο  ;)

Tα νεα slug 21grain εχουν 0,091..... :o

Σε μακρινες αποστασεις τα baracuda προσωπικα εχω δει να γρουπαρουν ψηλοτερα απο τα 18αρια jsb
Bam 19 .22
Baikal IΖΗ-61 .177
Crosman 22ΧΧ .22
Hatsan AT-44 Long .22
Gamo Coyote .177
Diana 48 .22
HW 97KT .22

Memas

Ναι τώρα που τα παρατηρώ τα baracuda είναι πιο αιχμηρά, ειναι θέμα αεροδυναμικης λοιπόν.

paran

καλησπέρες,

Σήμερα ένεκα η ημέρα ασχολήθηκα λίγο με ένα από τα λουλουδάκια μου...   ;D ;D ;D ;D

Σας έχω πει ότι η καλύτερη μετατροπή που έκανα στο 30άρι μου ήταν το retracting bolt, δηλαδή ο μοχλός όπλισης που αφού σπρώξει το βλήμα πολύ σωστά μέσα στην θαλάμη της κάνης, οπισθοχωρεί τόσο όσο χρειάζεται για να αποκαλύψει πλήρως το barrel port (και συνεπώς και το transfer port...) αφήνοντας εντελώς ανεμπόδιστη τη ροή του αέρα από το transfer port στην κάνη...

Για να δω αν ένα retracting bolt κάνει διαφορά σε σχέση με ένα κλασσικό και σε όπλα μικρής ισχύος, αποφάσισα να το δοκιμάσω στο 12λιβρο καρβουνάκι μου...

Έφτιαξα καφέ και αρχικά κατέβασα στο τορνάκι μου την άκρη του original pellet probe στα 3 mm  (από 4.62 που είναι μαμά...) και έκοψα το λεπτό κομμάτι της μύτης...

Σε ένα ανοξείδωτο αξονάκι έκανα μια τρύπα διαμέτρου 3 mm στο σωστό βάθος και φύτεψα εκεί με λίγη ισχυρή κόλλα σπειρωμάτων το τροποποιημένο original pellet probe. Έκοψα στο σωστό μήκος, κατέβασα στο τορνάκι στη σωστή διάμετρο και γυάλισα μέχρι 1000άρι ντουκόχαρτο, αφού δοκίμασα την εφαρμογή στην κάνη ενδελεχώς...

Μέχρι εδώ ήτανε τρεις τζούρες καφέ δρόμος...    ;D ;D ;D ;D ;D

Μέτρησα πολύ προσεκτικά τι χρειαζόταν να κόψω, σημάδεψα το block και με φρεζάκια καρβιδίου στο dremel το τροποποίησα καταλλήλως για να δώσω στο bolt την απαιτούμενη διαδρομή προς τα πίσω, αφού έχει τοποθετήσει σωστά το βλήμα στην θαλάμη...

μια σταγονίτσα κοπτικό υγρό βοηθάει πολύ στην κατεργασία του μαλακού αλουμινίου, που έτσι δεν στομώνει τα φρεζάκια που γυρίζουν με 20-25000 στροφές...

Μια μικρή τροποποίηση με το κατάλληλο φρεζάκι, ασορτί με την πλευρική, χρειάζεται το block και από κάτω, για να δημιουργηθεί χώρος "οπισθοχώρησης" και για την αλενόβιδα που σπρώχνει τη σφύρα...

Εδώ η περί ης ο λόγος αλενόβιδα στην προωθημένη θέση...

και εδώ στην θέση οπισθοχώρησης...

Εδώ ο μοχλός όπλισης στην προωθημένη θέση...

και εδώ στην θέση οπισθοχώρησης, ασφαλισμένος στην εσοχή που δημιουργήθηκε στο block και "έτοιμος" για βολή...

Μόλις τσεκάρισα λεπτομερώς την σωστή λειτουργία του retracting bolt μου, με λίγο aluminum black (που βρωμάει υδρόθειο και έχω ξεχάσει να ρωτήσω την Κατερίνα τι υλικό μπορεί να είναι...) μαύρισα τις πληγές του αλουμινίου, για να μην φαίνεται η μόντα...   ;D ;D ;D ;D ;D

Ξανάδεσα το bolt χρησιμοποιώντας λίγη "μαλακή" κόλλα σπειρωμάτων, για να μην λασκάρει τίποτα μοναχό του και έδεσα ξανά το τουφεκάκι μου...

Κάπου εδώ, τέλος ο πρωινός μου καφές...  ;D ;D ;D ;D ;D

Ωραίο έγινε, αν και για να γίνει τέλειο θέλει μια ελάχιστη τροποποίηση και στο κοντάκι για να χωράνε πιο εύκολα τα δάχτυλα που κρατάνε την μπίλια του μοχλού κατά την όπλιση... Αύριο...  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Παρακαλώ παρατηρήστε τι ωραία και ίσια που σπρώχνει το retracting bolt μου το βληματάκι στην κάνη...

Το απογευματάκι μέτρησα το τουφεκάκι μου να δω αν και πόσο βοήθησε το retracting bolt και χωρίς να αλλάξω τίποτα άλλο, είχα 17 fps βελτιωμένο μέσο όρο, οπότε και έφτασα πλέον στα 829 fps μέσο όρο ρεγουλαρισμένων βολών από τα 812 που ήμουνα. Να σας πω την αλήθεια περίμενα κάτι τις παραπάνω, αλλά για μετατροπή διαρκείας ενός καφέ δεν είναι κι άσχημα...   ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Το πανάλαφρο καρβουνάκι μου στα 830 fps παραμένει εκνευριστικά εύστοχο, τόσο με τα FTT, όσο και με τα barracuda που ρίχνω, αμφότερα στα 4.52 mm. Μέχρι τα σαράντα μέτρα πάντα, που τα ρίχνω από την αυλή μου. πιο πέρα δεν το έχω δοκιμάσει...

Πάει κι αυτό, πάμε παρακάτω...

to the deepest limits...

gatos

Α, ρε Παναγή... σωραίος λέμε...  ;)   8) 8) 8)
.
.
.
                           '' Όλα καλά θα πάνε... ''

Artemis M16 .22 (Ηρακλής)  +  UTG Accushot True Hunter Classic 3-12X44 SWAT... 

Gamo CFX .177 (Δανάη) - Tuned  +  Nikko Stirling 6X40...

Cat People (Putting Out Fire) - David Bowie     https://www.youtube.com/watch?v=A9I7U4nuR_I

Νύχι...  https://i.imgur.com/EVQAkrD.jpg
.
.
.

Thanos.L

Παράθεση από: gatos στις Μαΐου 01, 2020, 09:28:29 ΜΜ
Α, ρε Παναγή... σωραίος λέμε...  ;)   8) 8) 8)

+ 1 !!
''Precharged sarcastic''
- εργενομπατιροαφραγκος,θεωριτικοσχετικοασχετος,σαρκαστικοπαρλαπιποαστοχος!
- ''τιποτα καλα δεν θα παει...''
- τα οπλα τα εφαγε η μαρμαγκα...

Memas

Το απογευματάκι μέτρησα το τουφεκάκι μου να δω αν και πόσο βοήθησε το retracting bolt και χωρίς να αλλάξω τίποτα άλλο, είχα 17 fps βελτιωμένο μέσο όρο, οπότε και έφτασα πλέον στα 829 fps μέσο όρο ρεγουλαρισμένων βολών από τα 812 που ήμουνα. Να σας πω την αλήθεια περίμενα κάτι τις παραπάνω, αλλά για μετατροπή διαρκείας ενός καφέ δεν είναι κι άσχημα.

Τα 812 fps τα είχες μετρήσει πρόσφατα; Μήπως λόγω μεγαλύτερης θερμοκρασίας πήγε στα 830 fps;